Išlaisvink savo vidinį šefą

Maisto gaminimas yra tai, ką darome kasdien. Tačiau nemaža dalis žmonių į maisto ruošimą žiūri, kaip į būtinybę, o ne kaip į malonumą teikiantį procesą. Todėl nenuostabu, kad neretai nusiviliame pagamintais patiekalais – tai per sūru, tai per saldu, tai ne taip skanu.

Dažnai aplanko tokie nusivylimai? Manote, kad maisto ruošimas skirtas ne jums? Nereikėtų nuleisti nei rankų, nei šaukštų, nei peilių, nei šakučių, nes išlaisvinti savyje slypintį vidinį šefą gali kiekvienas. Dalinamės vertingais patarimais, kurie padės į maisto gaminimą pažvelgti kitu žvilgsniu, tad mėgausitės namuose gardžiai paruoštu maistu.

Įsigykite kokybiškus maisto ruošimo reikmenis

Koks virėjas, jei jo šaukštas juodas? Nors daugeliui atrodo, kad skaniai paruošti maistą yra talentas ir tam reikia ypatingų gebėjimų svarbu pastebėti, jog kokybiški maisto ruošimo reikmenys – ne ką mažiau svarbūs. Verta žinoti, kad geriausi ir žymiausi virtuvės šefai maistą gamina naudodami tik aukštos kokybės virtuvės reikmenis, o tai stipriai įtakoja maisto skonį.

Kaip išsirinkti išties kokybiškus maisto ruošimo reikmenis? Šiuo metu rinkoje galima rasti įvairiausių virtuvės reikmenų – blizgantys metaliniai paviršiai, ryškios spalvos, originalūs dizainai. Gražu ir stilinga, bet ar išties reikalinga? Svarbiausia, kad maisto ruošimo reikmenys būtų pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų – geležies arba nerūdijančio plieno. Jei renkatės maisto ruošimo reikmenis ne tik gaminimui namuose, bet ir lauke, tuomet jūsų dėmesyje turėtų būti kokybiški griliai. Derėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kokybiškame grilyje keptas maistas džiugina gardžiu skoniu ir yra sveikesnis nei maistas keptas keptuvėje.

Kokių maisto ruošimo reikmenų reikėtų atsisakyti? Atsisakykite plastiko. Nenaudokite plastikinių indų, nelaikykite maisto plastikiniuose indeliuose, nes tai ne tik neprideda maistui gero skonio, bet ir nėra naudinga sveikatai.

Rinkitės šviežią maistą

Tam, kad pagamintas maistas būtų skanus, rinkitės šviežius ir sveikus produktus. Prekybos centrų lentynose gausu šaldytų daržovių, perdirbtų maisto produktų, įvairiausių padažų ir kt. Toks gausus pasirinkimas gerokai palengvina maisto ruošimą, nes dažnai pakanka tam tikrus produktus pašildyti ir pietūs ar vakarienė jau garuoja ant stalo. Greita bei patogu, bet ar skanu?

Jei norite pajusti tikrą, išties gardų maisto skonį, ruošdami sriubą vietoj šaldytų daržovių pasirinkite šviežias. O galbūt mėgstate maistą paskaninti įvairiais padažais? Pasigaminkite pomidorų padažą iš šviežių pomidorų. Galite būti tikri, kad šviežias maistas išsiskiria ne tik kur kas geresniu skoniu, bet ir yra daug naudingesnis sveikatai. Tad iš šviežių maisto produktų pagaminti patiekalai bus išgirti, sveiki, skanūs, maistingi ir naudingi.

Naudokite sezoninius produktus

Dar viena gardžiai paruošto maisto paslaptis – sezoniniai produktai. Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad sezoniniai produktai yra gardžiausi ir maistingiausi, tad ir iš jų pagamintas maistas pasižymi nepriekaištingu skoniu. Iš rudenį dygstančių grybų paruošite fantastišką grybų sriubą. Vasarą augančios uogos leis mėgautis neįtikėtino skonio desertais. Pavasarį galite gaminti šviežių daržovių salotas, o žiemą pasilepinsite pačių konservuotais patiekalais.

Naudojant sezoninius produktus išlaisvinti savyje slypinti šefą yra kaip niekada lengva, nes patiekalai įgauna puikų skonį. Be to, gardžiausius patiekalus galite pagaminti neišleidus tam daug pinigų  – niekam ne paslaptis, kad vaisiai ir daržovės sezono metu kainuoja pigiau.

Gaminkite su meile

Gaminkite su meile. Skamba banaliai? Bet tai tikrų tikriausia tiesa. Maistas, kurį ruošiant yra įdedama daug meilės, kūrybiškumo ir entuziazmo, be jokios abejonės, bus kur kas skanesnis nei tas, kurį pagaminsite paskubomis, norėdami numalšinti alkį. Mėgaukitės maisto gaminimo procesu ir tapkite tikru virtuvės šefu.