Visą savaitgalį Druskininkuose karaliavo linijiniai šokiai

Praėjusį savaitgalį šokio entuziastus ir šokėjus į Druskininkus vėl sukvietė druskininkietis, jau dešimtmetį gyvuojančios šokių studijos „Dosado“ vadovas Povilas Lapinskas. Kurorte organizuotas jau 4-asis tradicinis linijinių šokių festivalis „Druskininkai šokio ritmu“.

Įvairiose miesto vietose buvo galima pamatyti kelis šimtus šokėjų, atvykusių iš įvairių Lietuvos miestų, Anglijos, Latvijos, taip pat – Druskininkų atstovus. Festivalyje dalyvavę šokėjai ir patys nestokojo geros nuotaikos, ir dovanojo puikius įspūdžius jų pasirodymus stebėjusiems žiūrovams.

Linijinių šokių festivalio „Druskininkai šokio ritmu“ akimirkos / Laimos Rekevičienės nuotraukos

Susižavėjimą visiems sukėlė penktadienio vakarą Druskonio ežero pakrantėje surengtas festivalio atidarymo renginys, šeštadienį ryte Vijūnėlės paplūdimyje vykęs rytinis 15-kos linijinių šokių pasirodymas, šeštadienio popietę organizuotas finalinis 15-kos linijinių šokių pasirodymas, akomponuojant muzikiniam Druskininkų fontanui ir šiemet pirmą kartą fontano prieigose surengta „Naktinė 15-kos šokių fiesta“. Sekmadienį žiūrovai buvo pakviesti į šokių varžybas „Druskininkai šokio ritmu 2023“.

„Savaitgalį surengtas festivalis tikrai sulaukė didelio šokių entuziastų susidomėjimo – per tris dienas šoko 1200 šokėjų. Labai džiaugiuosi, jog reginys sukviečia vis daugiau šokėjų iš Lietuvos ir užsienio. Esu labai laimingas, kad galiu tokį reginį padovanoti visiems druskininkiečiams bei miesto svečiams. Esame unikalūs ir vieninteliai Europoje šokėjai, kuriems „akomponavo“ šokantis ir grojantis Druskininkų fontanas.

Savaitgalį tikrai garsiai paminėjome ir šokių studijos „Dosado“ 10-ąjį gimtadienį. Džiaugiamės, kad per tuos metus patyrėme unikalių įspūdžių, sušokome daugybę šokių. Esu laimingas, turėdamas tokį kolektyvą.

Dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie festivalio „Druskininkai šokio ritmu“ organizavimo ir buvo jo dalimi! Patirtos pačios geriausios emocijos, labai gražūs žodžiai, atsiliepimai bei žmonių šypsenos – mums pati didžiausia dovana, – po festivalio įspūdžiais dalijosi jo organizatorius P. Lapinskas. – Už palaikymą nuoširdžiai dėkoju Druskininkų savivaldybei, Kultūros centrui – už pagalbą, organizuojant renginį. Mūsų festivalis buvo didelė šventė ir šokėjams, ir tiems, kas stebėjo jų pasirodymus, ir tiems, kurie prisijungė ir šoko kartu.“

„Mano Druskininkai“ informacija