Šventinė dovana druskininkiečiams – tūkstančiais žvaigždžių suspindęs Kalėdų eglės rūbas

Praėjusį penktadienį Druskininkuose prasidėjo džiaugsmingas svarbiausiųjų metų švenčių laukimas. Į Druskininkus atvykęs šventinis ekspresas „Kalėdų kryptis – Druskininkai“ buvo tiesiog perpildytas. Stoties „Druskininkų pramogų aikštė“ Švenčių laukimo salę užtvindė keleiviai, atvykę 1-uoju reisu į Kalėdų eglės įžiebimo šventę,. Visi žinojo, kad laukia vakaras, pilnas gerumo, muzikos, spindesio, linksmų pramogų, kvapų ir skonių!

Penktadienį surengtu Kalėdų eglės įžiebimu Druskininkuose prasidėjo džiaugsmingas svarbiausiųjų metų švenčių laukimas / Justino Kygos nuotrauka

Tą vakarą stebuklingais raštais pasipuošę žvaigždynai nusileido ant Kalėdų eglės šventinio rūbo ir laukė momento, kada galės nušvisti stebuklinga šviesa, užpildyti aikštę, į ją atvykusius druskininkiečius bei kurorto svečius jaukia šiluma, artėjančių švenčių nuojauta, gerumu.

Aukojo seneliams

O gerumo tą vakarą tikrai netrūko, juo buvo galima pasidalinti, aukojant Maltos ordino savanorių globojiemiems seneliams. Miesto kavinių, restoranų, įmonių atstovai privirė puodus gardžios sriubos, prikepė pyragų, bandelių ir pakvietė aukoti. Prie vieno iš sriubos puodų tradiciškai stojo meras Ričardas Malinauskas, pilstęs sriubą ir kvietęs geros valios žmones aukoti maltiečių globotiniams. Žmonės dosniai aukojo, maltiečiai per nepilną valandą surinko per 900 eurų.

Tą patį vakarą Gydyklų parke, aplink Muzikinį fontaną suspindo per pusšimtis originalių, verslo ir bendruomenės sukurtų kalėdinių eglučių. Parke įsikūrusios eglutės ir kalėdinės kompozicijos, kaip visada, stebina savo fantazija ir išradingumu. Prie fontano įsitaisė ir ypatinga – Druskininkų bendrystės eglutė, ant kurios kiekvienas druskininkietis ir kurorto svečias gali pakabinti savo žaisliuką.

Gerą pusvalandį žiūrovai įtemptai laukė, ar pavyks Seneliui Kalėdai, padedant lazermenams, siunčiant šviesos spindulius, atsekti Druskininkų eglės koordinates ir laiku atlėkti į šventę. Scenoje pagaliau pasirodžius žvaigždžių ūke pasiklydusiam Seneliui Kalėdai, visa aikštė suskambo nuo mažųjų džiaugsmingo klegesio, aikčiojimo ir katučių.

Druskininkų kalėdinės eglės įžiebimo šventės akimirkos / Justino Kygos nuotraukos

Eglė stebino deimantiniu žėrėjimu

Seneliui Kalėdai, nykštukui ir merui R. Malinauskui ištarus burtažodį „Kalėdų kryptis –Druskininkai“, o į šventę atvykusiems žmonėms į viršų iškėlus švieselėmis žibančius telefonus, stebuklas įvyko – Druskininkų eglė sužibo akinančiu deimantiniu žėrėjimu.

Nors eglė šįmet padabinta tradiciniu apdaru ir papuošta karališka aukso karūna, meninės šviesų instaliacijos leido sukurti naują jos įvaizdį – žiemos karalienės rūbas suspindo tūkstančiais žvaigždžių. „Paskutinių kelerių metų patirtis parodė, kad, norint sukurti įspūdingą reginį, nėra būtina daug investuoti į naujus papuošimus, – sakė Druskininkų savivaldybės meras R.Malinauskas. – Užtenka vienos kitos naujos detalės, o visą grožį galima sukurti, pasitelkiant į pagalbą inovatyvius sprendimus, šiuolaikines apšvietimo technologijas. Taigi tokį sprendimą pasirinkome ir šįkart. Tikimės, kad druskininkiečiai ir miesto svečiai patirs daug gerų emocijų, o tai svarbiausia, laukiant artėjančių švenčių.“

Vakare įsijungus specialiai parinktam apšvietimui ir tarp eglės šakų paslėptiems lazeriams, Pramogų aikštės šventinę erdvę nuklojo efektingas šviesų ir spalvų žaismas, kuris sukūrė įspūdį, tarsi danguje mirgantys žvaigždynai nusileido ant žemės.

Įžiebus eglę, aikštę užliejo muzika: savo dainas dovanojo druskininkietės Evita Cololo, Indraya, Amanda, Ema, Karolina, Rūta Kotryna ir Ronata. Taip Druskininkai pradėjo kelionę į gražiausių metų švenčių laukimą.

Šiais metais šventės organizatoriai – Druskininkų savivaldybė ir Druskininkų kultūros centras – pasitikti Kalėdas pakvietė šūkiu „Kalėdų kryptis – Druskininkai!“ Suplanuoti penki šventinio ekspreso reisai, sustojant įvairose stotyse, pasivaikščiojant po originalius peronus, aplankant muzikinį vagoną, taip pat vagoną-restoraną. Šventinis ekspresas veš į Dovanų pasaulį, Šventinių atradimų stotį, Džiaugsmingas Kalėdas ir Naujuosius Metus. Žodžiu, keleivių laukia pusnys džiaugsmo, tūkstančiai žavių akimirkų bei pilnos kišenės brangių prisiminimų.

Druskininkų kalėdinės eglės įžiebimo šventės akimirkos / Justino Kygos nuotraukos

Senelis Kalėda bendravo su vaikais

Senelis Kalėda, kurį puikiai pažįsta visi druskininkiečiai iš jo tikros, o ne pakulų ar vatos, barzdos, jau ne pirmus metus atvyksta į Druskininkus per svarbiausią metų šventę ir įsikuria jam skirtoje rezidencijoje.

Šeštadienį, kitą dieną po eglės įžiebimo šventės, prie Senelio Kalėdos rezidencijos išsirikiavo didžiulė eilė tėvelių su vaikučiais, norinčiais susitikti ir pasikalbėti su Seneliu.

Penkiametė Karolina Kalėdų seneliui sakė, kad visus metus buvo paklusni mergaitė, stengėsi gerai elgtis ir nesipykti su broliu. Kalėdų senelis mergaitei papasakojo, kad per šventes svarbiausia ne dovanos, bet meilė savo artimiesiems ir draugams bei pasiūlė mergaitei apkabinti savo mamą. Karolina nubėgo ir tvirtai apkabino į rezidenciją ją atlydėjusią mamą. Paskui vėl atbėgo pas Kalėdų senelį ir paprašė: „Seneli, ar galiu ir tave apkabinti?“.

Pas Kalėdų senelį atėjo jaunų tėvų pora ir pasakė, kad jų sūnelis serga ir negalėjo susitikti su Kalėdų seneliu. Tėvai paprašė, kad Senelis Kalėda per telefono vaizdo ryšį pasikalbėtų su sergančiu berniuku. Senelis Kalėda pasisveikino su berniuku telefono ekrane, o kitapus ekrano buvo girdėti džiūgaujančio berniuko šūksniai.

Druskininkų kalėdinės eglės įžiebimo šventės akimirkos / Justino Kygos nuotraukos

Šalia rezidencijos įsikūrė dirbtuvėlės, kuriose vaikai galėjo parašyti laišką Kalėdų seneliui ir nuspalvinti kalėdinį žaisliuką.

Pasidomėjus, kokių dovanų prašo vaikai, Senelis Kalėda sakė, kad jį stebina pageidavimų įvairovė – vaikai prašo elektroninių žaislų, muzikos instrumentų, konstruktorių ir kitokių dalykų.

P. S. Praėjusį savaitgalį kalėdines egles įžiebė dar daugiau Lietuvos miestų ir miestelių. Visos jos gražios, visos mielos. Bet mums, druskininkiečiams, gražiausia ir nuostabiausia mūsų žaliaskarė, kaip ir tėvams patys gražiausi ir protingiausi jų vaikai.

Parengė Laimutis Genys