Savaitgalį Druskininkai kviečia į šokio fiestą

Visą savaitgalį Druskininkuose karaliaus šokiai. Druskininkietis, šokių studijos „Dosado“ vadovas Povilas Lapinskas čia organizuoja jau ketvirtąjį tarptautinį linijinių šokių festivalį „Druskininkai šokio ritmu 2023“.

„Šiemet sulauksime dar daugiau dalyvių, atvyksiančių iš visos Lietuvos bei užsienio. Laukia tikrai gerų emocijų kupinas šokių festivalis. Penktadienį pakviesime į vakaro koncertą su šou programa. Žiūrovų akis džiugins šokio sūkuryje besisuksiantys festivalio dalyviai – studijos „Dosado“ šokėjai bei svečiai, o šokių programą paįvairins Alytaus cirko studija. Šiemetė naujovė – šeštadienį 22 valandą prasidėsianti „Naktinė 15-kos šokių fiesta“. Šiais metais festivalis sutampa ir su šokių studijos „Dosado“ 10-uoju jubiliejumi!“, – pasakojo renginį organizuojantis P. Lapinskas, kviesdamas į įspūdingą šokio šventę.

Savaitgalį kurortas gyvens šokio ritmu – čia vyks jau ketvirtasis tarptautinis linijinių šokių festivalis „Druskininkai šokio ritmu“ / Laimos Rekevičienės nuotrauka

Šokiais besižavintys žiūrovai penktadienio vakarą bus laukiami Druskonio ežero pakrantėje. Ten esančiame amfiteatre 20 val. rengiamas vakaro atidarymo koncertas, kurio metu bus galima pasigrožėti 15-kos linijinių šokių šokimu.

Šeštadienį nuo 10 val. ryto festivalio dalyviai šokių entuziastus pakvies į Vijūnėlės paplūdimį – ten jų lauks rytinis 15-kos linijinių šokių pasirodymas miesto paplūdimyje, o 16 val. rengiamas finalinis linijinių 15-kos šokių pasirodymas pačioje Druskininkų širdyje – Gydyklų parke prie muzikinio fontano.

22 valandą ten pat prasidės įspūdingas reginys – „Naktinė 15-kos šokių fiesta“. Šokėjai savo meistriškumą demonstruos, šokdami kartu su muzikiniu fontanu bei jo šviesomis.

Sekmadienį žiūrovai kviečiami į šokių varžybas „Druskininkai šokio ritmu 2023“. Jos vyks Druskininkų sporto centre (M. K. Čiurlionio g. 97-2). Renginio pradžia – 10 val.

I dalis – linijinių solo šokių varžybos, II dalis. – „ProTeam“ ir šokių komandų varžybos.

Varžybose dalyvaus vaikai, jaunimas, suaugusieji ir senjorai.

Renginys žiūrovams – nemokamas!

P. Lapinskas džiaugiasi, kad Druskininkai tampa šokančiu miestu, o jo rengiamas festivalis „Druskininkai šokio ritmu“ atveria puikias galimybes skleisti žinią apie miestą, skatinti turizmą, pritraukti į miestą kuo daugiau šokančių žmonių. „Juk kas gali likti abejingas šokiui? Ir dar tada, kai šokėjams „akomponuoja“ Gydyklų parke esantis muzikinis fontanas!

Tikiuosi, kad šis festivalis bus didelė šventė visiems – ir šokantiems, ir tiems, kurie tik norės pasimėgauti šokėjų pasirodymais, ir tiems, kurie šoks kartu“, – sakė linijinių šokių festivalio Druskininkuose organizatorius P. Lapinskas.

„Mano Druskininkai“ informacija