Populiariosios muzikos konkursas – festivalis atkeliauja į Druskininkus

Du dešimtmečius visame pasaulyje Lietuvą garsinęs vokalistų konkursas „Kaunas talent“, iš laikinosios sostinės persikelia į gražiausią Lietuvos kurortą ir pradeda naują gyvenimą, jau čiurlionišku „Žvaigždžių sonatos“ vardu.

Jau šį sekmadienį pačioje Druskininkų širdyje, Pramogų aikštėje, Druskininkų gyventojų ir svečių laukia pačių geriausių Lietuvos mokytojų parengti tik gyvai dainuojantys solistai ir vokalinės grupės iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Tauragės, Vilkaviškio, Mažeikių, Visagino, Kėdainių, Kretingos, Vėžaičių (Klaipėdos rajonas), Prienų ir Druskininkų.

Nepalanki pandeminė situacija sutrukdė atvykti Latvijos ir Estijos dainininkams, bet tarptautinis „prieskonis“ renginyje bus, nes konkurse dalyvaus perspektyvi dainininkė ir dainų autorė iš Jungtinės Karalystės.

Kaip teigė šio renginio ilgametė organizatorė Onutė Žukienė, šis konkursas – populiariosios ir klasikinės muzikos dainininkų šventė, kurios tikslas populiarinti vaikų, jaunimo ir profesionaliųjų atlikėjų muzikinį lavinimąsi, atrasti ir paskatinti talentingus dainininkus bei susipažindinti su pasaulio muzikinėmis kultūromis, užmegzti dalykinius ir kūrybinius ryšius tarp prodiuserių, kompozitorių ir pedagogų.

Renginys savo geografija ir meniniu lygiu yra didžiausias Lietuvoje. Per dvidešimt metų Lietuvą aplankė dalyviai, vertinimo komisijos nariai ir svečiai iš beveik 60 pasaulio valstybių.

Pandemijos metu konkursas nebuvo nutrūkęs: jis vyko visus keturis metų laikus nuotoliniu būdu, buvo transliuojamas visam pasauliui interneto kanalais, taip pasiekęs Pietų Afriką, Tailandą, Filipinus, Braziliją ir Venesuelą.

Ateinantį sekmadienį 49 solistai ir vokalinės grupės varžysis nacionaliniame ture dėl geriausiųjų titulų. Pirmųjų vietų laimėtojai bus apdovanoti kvietimais į II-ąjį pasaulio dainininkų konkursą „Žvaigždžių sonata 2022. Druskininkai“.

Šventėje svečių teisėmis dalyvauja Druskininkų mišrus choras „Druskininkai“ bei druskininkiečių mylima solistė Rūta Kotryna, kuri bus ir viena iš konkurso vedėjų. Kitas renginio vedėjas – gerai pažįstamas iš įvairių TV projektų, charizmatiškasis Kristupas Kerulis.

Konkurso vertinimo komisija – staigmena visiems, nes apie ją žino tik organizatoriai ir pakviesti garbūs, aukšto profesinio lygmens žmonės, kuriuos žiūrovai pamatys tik renginio finalinėje scenoje.

Renginio sumanytoja ir rengėja, dabar jau druskininkietė, dainininkė, prodiuserė ir, garsi ne tik Lietuvoje, vokalo technikos pedagogė bei vokalo studijos „M.E.S.“ meno vadovė O. Žukienė, kurios mokiniai džiugina žiūrovus ir vertintojus įvairiuose šalies ir užsienio konkursuose, daugelis jų jau yra pasirinkę profesionalių dainininkų kelią.

Festivalio partneriu mielai sutiko būti Druskininkų kultūros centras. Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja direktorei Rimai Viniarskaitei už pagalbą ir paramą.

Konkursas „Žvaigždžių sonata“– sekmadienį, rugsėjo 19 dieną, 13 val., Pramogų aikštėje.