Parodoje – drobėse išlietos užsidarymo namuose emocijos

„Susitikome netikėtai, kai šalį buvo apėmęs nelengvas karantino laikotarpis. Esame atvykę iš skirtingų Lietuvos vietovių, bet greitai suradome bendrų interesų. Apėmė jausmas, jog jau seniai planavome kartu suorganizuoti savo kūrybos parodą! Galbūt kiekvienas iš mūsų esame kažkam atsiųsti, ir mums kažkas atsiųstas, kad darytume stebuklus, kurie tyliai keičia gyvenimus?“ – svarsto Leipalingio dvaro muziejaus ir bibliotekos erdvėse savo kūrybos ekspoziciją atidarę šio miestelio progimnazijoje dirbančios Gerda Revenkienė ir Sandra Giedrienė.

Leipalingio dvaro muziejaus ir bibliotekos erdvėse savo kūrybos ekspoziciją atidarė šio miestelio progimnazijoje dirbančios G. Revenkienė (kairėje) ir S. Giedrienė/Asmeninio archyvo nuotraukos

Abi menininkės pasakojo, kad tapyba visada užėmė svarbią vietą jų gyvenimuose, o poreikis kurti ypač išryškėjo tada, kai karantinas visus uždarė namuose. „Kadangi dirbame su vaikais, norėjosi, kad kurtume ne tik dėl savęs, bet ir parodytume jaunajai kartai, kokia gali būti savirealizacija. Pasirodo, užsidarymo namuose emocijas galima paleisti ir išlieti ant drobės“, – mintimis dalijosi parodos autorės. Bendrą G. Revenkienės ir S. Giedrienės kūrybinių darbų parodą Leipalingio dvaro muziejaus ir bibliotekos erdvėse galima apžiūrėti visą lapkričio mėnesį.

„Mano Druskininkai“ informacija