Kurorto kokybės ženklu tapęs menų festivalis atsisveikino su klausytojais iki kitų metų

Jau daugiau nei du dešimtmečius tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu“ yra neatskiriama Druskininkų kurorto kultūrinio gyvenimo dalis, klasikinės muzikos dominantė.

Festivalio uždarymą vainikavo Valstybinio choro „Vilnius“, vadovaujamo maestro A.Dambrausko, koncertas. DKC archyvo nuotrauka

Šiemet, kaip ir kasmet, festivalis dvidešimt pirmąjį kartą nušvito naujomis spalvomis, visą vasarą kvietė druskininkiečius ir kurorto svečius į nepamirštamus susitikimus su garsiausiais Lietuvos ir užsienio atlikėjais. Trečius metus festivalio organizavimą iš Lietuvos muzikų rėmimo fondo yra perėmusi Druskininkų savivaldybė.

 Jau tapo tradicija, jog festivalio uždarymas vyksta rugsėjo 22–ąją, per M. K. Čiurlionio gimtadienį. Šiemet tą dieną minėjome 148–ąsias mūsų krašto genijaus gimimo metines.

Praėjusį penktadienį į Druskininkų bažnyčioje vykusį festivalio uždarymą susirinko gausus būrys klasikinės muzikos mylėtojų, o jiems festivalio organizatoriai parengė puikią dovaną – Valstybinio choro „Vilnius“ koncertą.

Prieš koncertą žodį tarusi Druskininkų kultūros centro Kultūrinės veiklos administratorė Danguolė Žėkienė pasidžiaugė festivalio populiarumu tarp jo lankytojų ir padėkojo jį surengti padėjusiai Druskininkų savivaldybei, Lietuvos kultūros tarybai, Lietuvos nacionalinei filharmonijai, Druskininkų bažnyčios klebonui Vaidui Vaišvilui, priėmusiam atlikėjus ir klausytojus į šventovę. 

Įspūdinga ir festivalio statistika – jo metų vyko 17 renginių, juose pasirodė apie 100 atlikėjų ir dalyvių,koncertuose ir kituose festivalio renginiuose apsilankė per 4 tūkst. lankytojų iš Lietuvos ir užsienio. 

Festivalio metu buvo surengtas asociatyvios nuotraukos konkursas, kuriame dalyvių buvo prašoma pateikti su M. K. Čiurlionio paveikslais asocijuojančių nuotraukų.

Konkurso organizatoriai sulaukė didelio susidomėjimo, buvo gauta per tris dešimtis originalių nuotraukų. Komisija atrinko konkurso nugalėtojus, jiems buvo įteikti piniginiai prizai. Prieš festivalio uždarymo koncertą buvo apdovanota druskininkietė Sandra Naujalė, kartu su sūnumi atsiuntusi nuotrauką, kuri jiems asocijavosi su M. K. Čiurlionio paveikslu „Bičiulystė“. Jiems apdovanojimus įteikė Druskininkų kultūros centro direktorė Raimonda Varaškaitė.

Festivalio uždarymo iškilmes vainikavo išskirtinis Valstybinio choro „Vilnius“, vadovaujamo maestro Artūro Dambrausko, koncertas.

DKC informacija