Kurorto kapela „Ratnyčėlė“ paminėjo pirmąjį gimtadienį

Minint Druskininkų kapelos „Ratnyčėlė“ vienerių metų sukaktį, galima pasidžiaugti, jog per vienerius metus įvyko 55 renginiai, buvo parengta ir atlikta įvairių programų, kuriose kapela „Ratnyčėlė“ dalyvavo ir patyrė nemažai iššūkių. Džiaugiamės, kad galėjome dalintis su visuomene kultūros klodais ir stiprinti bendruomenių dvasią.

„Ratnyčėlės“ kapela smagiai paminėjo savo kūrybinės veiklos vienerių metų sukaktį. Gintaro Černiausko archyvo nuotraukos

Galima daug kalbėti apie tai, koks medus yra saldus, tačiau, neparagavęs, nesuprasi ir nepatirsi jo skonio, koks jis. Galima klausytis įvairių muzikos žanrų, bet atrasti teisingą muzikinį, saviveiklinį kelią, vargu, ar padės jų istorijos.

Kapelos „Ratnyčėlė“ vadovas Gintaras Černiauskas yra bendravimo meno pavyzdys. Tai žmogus, turintis svajonę ir užsiimantis veikla, kuri yra jam Dievo duota. Jis visada randa žmonių, kurie turi kūrybinį potencialą. Visada reikia turėti informaciją apie vyksiančius renginius, ir susidomėję žmonės mielai kviečiasi ir nori bendradarbiauti su juo.

Kapelos „Ratnyčėlė“ metų gimtadienį vainikavo mūsų vadovo 60 – mečio jubiliejus, kuris vyko „Draugystės“ sanatorijos Raudonojoje salėje. Jubiliejaus proga G. Černiauską sveikino „Draugystės“ sanatorijos kultūros renginių vedėja Lilija Žukauskienė. Ji jubiliatui įteikė „Draugystės“ sanatorijos direktoriaus Gedimino Kaubrio pasirašytą padėką.  Jubiliato pasveikinti atvyko ir „Bočių“ bendrijos pirmininkė Zita – Joana Jančiauskienė.

Tą įsimintiną dieną G. Černiauską sveikino ir kapelos „Ratnyčėlė“ nariai, draugai, buvę muzikantai, su kuriais jis kartu praleido daug laiko ir patyrė daug įspūdžių savo ilgame muzikiniame  kelyje. 

Visi kapelos „Ratnyčėlė“ nariai gavo Druskininkų savivaldybės padėkas už aktyvią visuomeninę ir kultūrinę veiklą ir Druskininkų vardo garsinimą.

Labai džiaugiamės visais metų renginiais, kurie vyko Kazlų Rūdos, Jovaišių, Krikštonių, Teizų, Veisiejų, Būdviečio, Gudžių, Švendubrės, Bilso ir kitose bendruomenėse.

Vieni iš renginių buvo skirti Lietuvos valstybinių švenčių minėjimui. Iš svarbiausių renginių derėtų išskirti Telšių tarptautinį meno kolektyvų konkursą, kuriame pelnyta pirmoji vieta, Veisiejų tradicinę liaudiškų kapelų šventę „Pagal Jurgį ir kepurė“, Leipalingio Joninių šventė, Oninės prie Prelomčiškės piliakalnio, „Vasara prie Ančios“ ir kitos.

Nemažai koncertų vyko ir įvairiuose senelių globos namuose, kur kapela „Ratnyčėlė“ linksmino senjorus, suteikdama jiems daug džiaugsmo ir laimingų bei gražių akimirkų.

Dėkojame kapelos“Ratnyčėlė“ kapelos nariams už skirtą savo brangų laiką repeticijoms ir koncertams. Taip pat dėkojame visiems, kas mus palaiko, klausosi, šoka ar dainuoja kartu su mumis.  Mes visa tai  darome ne tik sau, bet primiausia – Jums.

Diana Lipinienė