Kultūros projektams ir kūrybinėms idėjoms – Savivaldybės parama

Siekiant skatinti profesionalaus ir mėgėjų meno sklaidą ir sudaryti sąlygas pavieniams menininkams, kūrėjams ir asociacijoms, meno ir kultūros organizacijoms, draugijoms ir klubams realizuoti kūrybines idėjas ir sumanymus, Druskininkų savivaldybė kasmet skelbia kultūros projektų finansavimo konkursą.

Druskininkiečius ir kurorto svečius jau šį rudenį choras „Druskininkai“ nudžiugins respublikiniu chorų festivaliu ,,Vivat M. K. Čiurlionis!“ / Choro „Druskininkai“ archyvo nuotrauka

Kaip informavo Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėja Vaiva Žagunienė, iš viso šiais metais kultūros projektams savivaldybės biudžete numatyta 30 tūkst. eurų.

Pirmajame etape 27 projektams jau skirta kiek daugiau kaip 20 tūkst. eurų, likusios lėšos bus paskirstytos antrojo konkurso etapo metu. Savivaldybė remia ne tik šokių, dainavimo ar kitų populiarių formų kultūros projektus, bet ir leidybą, edukacijų kūrimą. Kviečiu visus aktyviai dalyvauti, teikiant paraiškas kultūros srities projektų finansavimui“, – sakė V. Žagunienė.

Kaip sakė Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, finansavimas skiriamas ir naujoms iniciatyvoms, ir gilias tradicijas turintiems renginiams, atsižvelgiama ir į renginių masiškumą – norima, kad renginiuose galėtų dalyvauti kuo daugiau druskininkiečių ir kurorto svečių.

Kultūros projektų finansavimo konkurse dalyvavusio kamerinio choro ,,Druskininkai“ vadovė Inga Vagnoriūtė džiaugėsi, kad choras jau spėjo įsitvirtinti tarp geriausiųjų Lietuvoje – jam suteikta aukščiausia I mėgėjų meno kolektyvo kategorija.

Druskininkiečius ir kurorto svečius jau šį rudenį choras „Druskininkai“ nudžiugins respublikiniu chorų festivaliu ,,Vivat M. K. Čiurlionis!“. Šiam projektui skirta savivaldybės finansinė parama.

,,Festivaliu siekiame įprasminti M. K. Čiurlionio kūrybos aktualumą, suburiant chorus bendrai idėjai įgyvendinti. Festivalio programa apims keletą renginių mieste ir apylinkėse. Dieną chorai giedos mišiose ir savo individualius pasirodymus rengs organizatorių iš anksto paskirtose bažnyčiose ar kitose kultūrinėse erdvėse. Vakare – baigiamajame koncerte – džiugins miesto gyventojus ir svečius atliekamomis lietuvių liaudies dainomis Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje, – pasakojo I. Vagnoriūtė. – Druskininkiečiai laukiami ir choro „Druskininkai“ gimtadienio koncerte, kuris kovo 24 d. 19 val. vyks sanatorijos „Draugystė“ Raudonojoje salėje.“

Pirmajame kultūros projektų finansavimo etape paramą gavo net 14 nevyriausybinių organizacijų projektų, tokių kaip respublikinis chorų festivalis „Vivat M. K. Čiurlionis“, kultūros edukacija „Druskininkams reikia orkestro“, Stalo žaidimų festivalis „PineCon 2023“ ir kiti.

Taip pat buvo finansuota 13 fizinių ir juridinių asmenų pateiktų projektų –  vargonų muzikos koncertai, džiazo muzikos vakarai „Druskininkai Jazz 2023“, tarptautinis linijinių šokių festivalis, tarptautinis vokalistų konkursas „Žvaigždžių sonata“ ir kiti.

Paraiškas antrajam kultūros projektų finansavimo konkursui pateikti galima iki kovo 31 dienos.

„Labai džiaugiamės, kad norinčių puoselėti kultūrinį gyvenimą Druskininkuose netrūksta, yra pačių įvairiausių meno formų, renginiai organizuojami ne tik mieste, bet ir seniūnijose. Druskininkams svarbus kokybiškas kultūrinių renginių turinys – siekiame sudominti įvairią auditoriją. Taip pat remiame ir tuos kultūros projektus, kuriuos remia ir Kultūros taryba. Tokių projektų šiais metais – septyni“, – pažymėjo L. Urmanavičius.