Karolio Dineikos sveikatingumo parke – „Saksofonų fiesta“

Muzikos studija „Mikutis“ jau devintą vasarą iš eilės kviečia į K. Dineikos sveikatingumo parke rengiamus tradicinius saksofono muzikos koncertus. Šiam sezonui paruošėme dvi skirtingas koncertines programas. Koncertų metu išgirsite saksofonų orkestro, saksofonų kvarteto ir solistų atliekamas visų laikų populiariausias melodijas bei originalius, būtent šiems kolektyvams sukurtus, muzikinius kūrinius.

Druskininkų saksofonų orkestras – vienintelis toks Lietuvoje. Jame groja M. K. Čiurlionio meno mokyklos ir muzikos studijos „Mikutis“ moksleiviai. Šis jaunas kolektyvas dalyvavo Lietuvos šimtmečio dainų šventėje, o respublikiniuose orkestrinės muzikos konkursuose, Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatuose ne kartą laimėjo pirmąsias ir prizines vietas. Džiugu, kad mūsų profesionalumą pastebi garsūs muzikantai ir įtraukia į savo projektus.

Studijos orkestro primarijų dalyvavimas XXII-ojo tarptautinio menų festivalio „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ atidarymo koncerte, į kurį mus pakvietė šio festivalio meno vadovė, pianistė Guoda Gedvilaitė ir kurio metu buvo atliktas garsusis M. Ravelio „Bolero“, kalba pas už save.

Šią vasarą orkestrui talkins televizijos projektų „Kelias į žvaigždes 3“, „Mes vieno kraujo“ nugalėtojas Anatolijus Oleinik, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos moksleivis Gabrielius Grigoryan.

Visus – nuo darželinuko iki senjoro – kviečiame į mūsų koncertus. Klausantis tokios muzikos žanrų įvairovės – nuo liaudies ir klasikinės iki džiazo ir pop muzikos – valandos trukmės koncertas tikrai neprailgs. Belieka visiems palinkėti gražaus oro.

Projektą finansuoja Druskininkų savivaldybė. Koncertai skirti J. Mikolainio muzikos studijos „Mikutis“ veiklos 30-mečiui.

Muzikos studijos „Mikutis“ informacija