Jurgitos siuvinėtuose paveiksluose – jos sielos labirintai

Kovo 20-ąją, bendrijos „Druskininkų viltis“ narės Jurgitos Kauzonaitės gimimo dieną, Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje buvo atidaryta šios menininkės siuvinėtų darbų paroda „Kelionė sielos labirintais“. Su parodos atidarymu Jurgitą pasveikino bibliotekos direktorė Laima Žėkienė, bendrijos „Druskininkų viltis“ pirmininkė Loreta Sadauskienė, gausus būrys draugų, pažįstamų, giminaičių.

Į Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje surengtą J. Kauzonaitės siuvinėtų darbų parodos „Kelionė sielos labirintais“ susirinko autorės artimieji, bendrijos „Druskininkų viltis“ nariai, draugai / Druskininkų viešosios bibliotekos archyvo nuotrauka

Parodoje eksponuojami labai spalvingi, meniški įvairaus dydžio darbai. Visi žavėjosi Jurgitos kruopštumu, nuoširdumu, kantrybe.

Parodos autorės mama renginio dalyviams papasakojo, kad Jurgita siuvinėjimu susidomėjo nuo 12 metų. Pats pirmas darbelis buvo išsiuvinėtas ant paprastos medžiagos atraižos ir puikiai pavyko. Po to buvo antras, trečias, ir taip pamažu įgūdžiai buvo išlavinti iki tokių nuostabių darbų, kuriems išsiuvinėti kartais reikia ir septynių mėnesių arba net ir visų metų. Jurgita labai myli gyvūnus ir gėles. Ši meilė gamtai atsiskleidžia ir jos kūryboje.

Jurgita nuo vaikystės yra guvi, linksma, nuoširdi ir labai darbšti. Ji viena iš pirmųjų bendrijos „Druskininkų viltis“ narių, iki šiol aktyviai dalyvaujančių socialinėse, kultūrinėse ir kitose veiklose. Jos darbų parodos buvo eksponuojamos Lietuvos Respublikos Seime, dailės galerijose, tautodailininko Antano Česnulio skulptūrų ir poilsio parke Naujasodės kaime, Druskininkų savivaldybės socialinių paslaugų centre, Liškiavos vienuolyno ansamblyje, bendrijos ,,Druskininkų viltis“ dienos užimtumo patalpose ir kitose erdvėse.

Druskininkų viešosios bibliotekos informacija