Jonavoje – aplodismentai Druskininkų „Bočių“ šokėjoms

Gegužės 4 dieną Druskininkų „Bočių“ linijinių šokių kolektyvas „Rudenėlis“ buvo pakviestas dalyvauti Jonavoje organizuotame koncerte, skirtame Motinos dienai. Jonavos kultūros namuose gausiai susirinkusiai publikai drauge su mumis koncertavo kolektyvai iš Vilniaus: Šeškinės „Bočių“ ansamblis, Birštono „Bočių“ ansamblis, Čiobiškio ansamblis ir, žinoma, net trys kolektyvai iš Jonavos.

Druskininkų „Bočių“ linijinių šokių kolektyvas „Rudenėlis“ buvo pakviestas dalyvauti Jonavoje organizuotame koncerte, skirtame Motinos dienai/Asmeninio archyvo nuotrauka

Renginio pradžioje tylos minute pagerbėme Anapilin išėjusias mamas. O programą atidarė jauniausieji – Jonavos moksleivių šokių kolektyvas. Nepaprastai gražiai papuoštoje scenoje baltais rūbais apsirengusios mergaitės, regis, skraidė kaip plaštakės.

Visi ansambliai dovanojo gražiausias dainas mamai, o mūsų šokiai buvo įkomponuoti į tarpus tarp dainų. Savo programą pradėjome šokiu, skirtu Lietuvai, sukurtu pagal Veronikos Povilionienė dainą „Tu Lietuva, tu mana“. Jį sekė mamoms ir močiutėms skirtas šokis „Žiursteliai“. Prieš keletą metų viena močiutė papasakojo, kokius įvairiausiais raštais dabintus žiurstelius (prijuostėles) nešiojo mūsų močiutės, o dabar mes baigiame jas pamišti. Išgirdusi pasakojimą, mūsų „Bočių“ vadovė Zita Jančiauskienė sukūrė žodžius, pritaikė melodiją ir pastatė gražų šokį. Dainą įrašė mūsų „Bočių“ moterų ansamblis „Druskelė“. Šis šokis ne vienai močiutei išspaudė ašarą, išgirdus „tai mūs senelių darbštumas, tai jų žiurstelių gražumas“ ir „jais pasdabinkim, slauniai godokim, anūkams rodzykim“.

Koncertas tęsėsi beveik dvi valandas. Nuskambėjus visoms dainoms, koncertą užbaigėme šokiu „Nuvesk mane prie jūros“ pagal Irenos Starošaitės dainą. Į šį šokį įsijungė visa salė, plojimai netilo. Sulaukėme daugybės komplimentų už šokius pagal Antano Šabaniausko dainą „Marytė mėlynakė“ ir mamoms skirtą šokį su skarelėmis. Visų nuomone, mūsų pasirodymas nepaprastai papuošė ir pagyvino koncertą. Buvome išlydėtos namo su šilčiausiais linkėjimais ir kvietimais aplankyti kolektyvus ir kituose miestuose. Pakiliai nusiteikę, grįžome į Druskininkus švęsti Motinos dieną su savo vaikais ir anūkais.

Laimutė Radinienė, „Rudenėlio“ šokėja