Grafikos parodoje – Druskininkų miestas menininko Deivido Sinkevičiaus akimis

Dr. Laima Galkutė yra pasakiusi, kad noras ir gebėjimas prisidėti prie tobulesnio pasaulio kūrimo ugdomi veikloje. Taigi Druskininkų švietimo centro naujai suremontuotoje erdvėje eksponuojama jau antroji jaunųjų Druskininkų menininkų paroda. Nuo vasario 11 d. iki balandžio 15 d. čia galima apžiūrėti Deivido Sinkevičiaus grafikos darbų ekspoziciją.

D. Sinkevičiaus grafikos parodoje – Druskininkai menininko akimis: peizažai, architektūra, simboliai. Ir būtinai sportiniai bateliai bei katinas – be jų niekaip! Katinas, turintis daugybę vardų ir pravardžių, kurio atsiradimo ir buvimo istorija mielai dalijosi D. Sinkevičius, – tai tarsi menininko talismanas. Paklaustas, kuri dailės technika jam arčiausiai širdies, darbų autorius prisipažino išbandęs jų daugybę. O kodėl grafika? „Grafika – tai tapymas (raižymas) ant metalo arba stiklo, nuo kurio daromas vienintelis atspaudas ant drobės arba popieriaus. Ši technika mane žavėjo, buvo įdomi, jai reikėjo ne tik kūrybingumo, bet ir žinių, ir priemonių šiam sumanymui realizuoti. Tai buvo iššūkis sau pačiam“, – pasakojo Deividas.

Ši paroda alsuoja kurorto dvasia, joje jaučiamas detalės pajautimas, išbaigtumas, tikrumas, gyvybingumas. Lankytojas atpažins ir tai, kas plika akimi nematoma, suvoks, kad nepakanka reiškinius vertinti tiesiogiai, skaityti ir suprasti paraidžiui – gyvenime teks mąstyti labai įvairiai: ir konkrečiai, tiesiogiai, ir abstrakčiai, ir kritiškai.

Parodos autorius D. Sinkevičius nėra mėgėjas daug kalbėti: „Gal todėl ir pradėjau kurti, piešti, raižyti, kad esu nekalbus, o taip save realizuoti, išreikšti save man paprasčiau, lengviau pasakyti, kaip suvokiu mane supantį pasaulį.“

Kviečiame druskininkiečius ir kurorto svečius aplankyti Švietimo centre eksponuojamą D. Sinkevičiaus grafikos darbų parodą, pamatyti jo puikias įžvalgas, subtilumą, minčių, vaizduotės proveržį.

Švietimo centro erdvėse galima apžiūrėti Deivido Sinkevičiaus grafikos darbų ekspoziciją/Laimos Rekevičienės nuotrauka

Snieguolė Stravinskienė,
Druskininkų švietimo centro padalinio, susijusio su mokymu, vedėja