Garsas apie per Kurorto šventę paminėtą Druskininkų gimtadienį nuskambėjo per visą Lietuvą

Nors Druskininkai kurorto misiją atlieka visais metų laikais, tačiau simbolinis ir tradicinis kurortinio sezono atidarymas jau daug metų rengiamas paskutinįjį gegužės savaitgalį.

Druskininkiečiai ir nuolatiniai mūsų kurorto gerbėjai šios šventės laukia visus metus, kad galėtų siautulingai sutikti vasaros pradžią ir čia pasisemti jėgų bei geros nuotaikos visai vasarai.

Šiemetė tradicinė Kurorto šventė buvo skirta Druskininkų 230-ajam gimtadieniui, todėl šventinę nuotaiką galėjo jausti ir renginio dalyviai, ir svečiai.

Įspūdingiausia penktadienio vakaro dalis – ant Druskonio ežero nušvitęs šviesų, ugnies ir specialiųjų efektų šou, skirtas Druskininkų gimtadieniui / Edgaro Tamkevičiaus nuotrauka

Sveikino miestą su gimtadieniu

Penktadienį Kurorto šventę tradiciškai pradėjo spalvinga Druskininkų bendruomenių ir verslo atstovų gimtadienio eisena, kaip ir kasmet, nustebinusi originalumu, išmone ir bendruomenės susitelkimu.

Eisenos dalyviai savo apranga, aksesuarais, spalvingomis detalėmis stengėsi atrodyti kaip svečiai, atvykę pasveikinti savo miestą su gimtadieniu.

Tarp populiariausių eisenos dalyvių atributų buvo matyti spalvingi balionai, didžiulės gėlės, dovanų dėžutės. O kai kurie druskininkiečiai į miesto gimtadienį atvyko, vežini didžiuliais dekoratyviniais tortais.

Eisenos stebėti susirinkusią smalsuolių minią maloniai nustebino Kaimo bendruomenių atstovai, jau ne pirmą kartą išsiskyrę savo išradingumu. Šiemet bendruomenės nariai sunkvežimio kėbule surengė tikrą balių – apsirengę tautiniais drabužiais, šoko, linksminosi, visus užkrėtė puikia nuotaika ir stebino subtiliomis detalėmis.

Geros nuotaikos netrūko ir Druskininkų ligoninės kolektyvo pasirodymui – medikai išsiskyrė puikia nuotaika ir plačiomis šypsenomis, tuo užkrėsdami visus eisenos žiūrovus. Smagių akimirkų netrūko visiems eisenos dalyviams, išradingai pristačiusiems savo įstaigas ir dovanojusiems gerą nuotaiką M. K. Čiurlionio gatvėje gausiai susirinkusiems žiūrovams.

Pasibaigus eisenai, Druskonio amfiteatre surengtas oficialus Kurorto šventės atidarymas, kuriame tradicinį sveikinimo žodį tarė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, o eisenos dalyviai sulaukė saldžių padėkų – jiems buvo įteikti gardūs šakočiai.

Žavėjo išskirtinis šviesų ir ugnies šou

Penktadienį Kurorto šventė druskininkiečiams ir gausiai susirinkusiems svečiams padovanojo gausybę įspūdingų koncertų, skirtų įvairiausių skonių muzikos gerbėjams. Pramogų aikštės scenoje kas valandą keitėsi atlikėjai – daug gerbėjų turintis dainininkas, operos solistas Merūnas Vitulskis, orginalieji „Kamanių šilelis“, jaunosios kartos pamėgta dainininkė ir dainų autorė GJan bei R&B muzikos atlikėjas Free Finga.

Vakaro kulminacija tapo jautrus Lino Adomaičio koncertas Druskonio amfiteatro scenoje. Skambėjo seniau parašytos ir pačios naujausios šio dainininko bei muzikos prodiuserio dainos, kurias kartu su atlikėju dainavo ir gausus būrys amfiteatro šlaituose buvusių klausytojų. Nuskambėjus paskutiniams legendinių „Vandenynų“ akordams, prasidėjo įspūdingiausioji penktadienio vakaro dalis – ant Druskonio ežero nušvitęs šviesų, ugnies ir specialiųjų efektų šou, skirtas mūsų miesto gimtadieniui.

Žinomiausias Lietuvos ugnies efektų kūrėjas – „Blikas“ ant Druskonio sumontavo 230 metrų ilgio pontonų konstrukciją, į kurią sutilpo šimtai kilogramų šventinės amunicijos. Garso takelį šiam reginiui sukūrė žinomas Lietuvos radijo ir TV laidų vedėjas, muzikos prodiuseris DJ Jovani – Jonas Nainys.

Prieš šventę buvo anonsuojama, jog šviesų, ugnies ir specialiųjų efektų dalis bus įspūdinga, tačiau tai, ką penktadienio vakarą ant Druskonio pamatė šventės svečiai, su kaupu pranoko lūkesčius. Dvidešimt minučių vykęs šou, pasitelkus ugnį, fejerverkus, lazerius ir prie viso to priderintą muzikinį foną, abejingų nepaliko. Panašu, kad tokio efektingo šou, koks penktadienio naktį vyko virš Druskonio, Lietuva iki šiol nebuvo regėjusi.

Šventės akimirkas užfiksavo Robertas Kisielius

Gongai, kapelos, pramogos šeimoms

Šeštadienis Kurorto šventės dalyviams irgi dovanojo daug malonių akimirkų. Pramogų aikštėje klausytojus džiugino lietuviško folkroko grupė „Kitava“, M.A.M.A. nominantė, alternatyvios muzikos atlikėja Petunija, muzikos ir tekstų autorius Kazimieras Likša, repo atlikėjas Konstantinas Lilas, viena žinomiausių roko muzikos grupių Lietuvoje, M.A.M.A. geriausia metų grupė „ba.“ bei pasaulinio garso elektroninės muzikos didžėjus ir prodiuseris Dynoro.

K. Dineikos parke surengta gongų terapija su R. Binkausku, o po pietų paklausyti, palinguoti ir padūkti su Klaipėdos ir Vilniaus kapelomis čia rinkosi liaudiškos muzikos mėgėjai.

Aktyvaus sporto mėgėjai Vijūnėlės parko aikštyne stebėjo paplūdimio tinklinio, krepšinio 3×3 ir petankės turnyrus.

Nemuno pakrantėje buvo įsikūrusi jauki šeimos zona, pakvietusi pramogauti ir mažus, ir didelius. Ten organizuotos „Go Crazy“ edukacijos ir linksmos veiklos, visą dieną vyko spalvinimo edukacija „Kaip Čiurlionis“. Šeimos zonos viešnia – linksmoji LiukaBu – pakvietė į teatralizuotą muzikinį nuotykį. Druskininkų jojimo sporto klubas surengė Hobby Horse vaikų ir tėvelių varžybas, kuriose su žaisliniu arkliuku teko įveikti įvairias kliūtis.

Kaip visuomet, Kurorto šventėje netrūko ir ekskursijų, kurias Druskininkų svečiams surengė šaunieji Druskininkų gidai. Gidė Lilijana Stepanovienė kurorto gyventojus ir svečius pakvietė į premjerinę ekskursiją „Ką byloja naujieji atminimo suoleliai Druskininkuose“. Jos metu ji pristatė iškilias kurorto asmenybes, kurių garbei šį pavasarį ir buvo pastatyti originalūs mažosios architektūros elementai – atminimo suoliukai.

Savaitgalis Druskininkuose buvo ypatingas – nemokamų renginių gausa, staigmenomis, kvapą gniaužiančiais inovatyviais šou, spalvinga prekybininkų muge. Šių metų šventė dar kartą įrodė, kad Druskininkai sugeba pritraukti pas save visos Lietuvos žmones – nuotaikingai ir su geros nuotaikos užtaisu pradėti vasarą. Druskininkų kurorto šventės tradicijos yra unikalios ir Lietuvoje neturi sau lygių!

„Mano Druskininkai“ informacija