Druskininkuose nuskambėjo tarptautinio vokalistų konkurso „Žvaigždžių sonata“ šaukiniai

Rugpjūčio 24-26 dienomis jau trečią kartą Druskininkuose nuskambėjo tarptautinio vokalistų konkurso „Žvaigždžių sonata“ šaukiniai. 20 metų visame pasaulyje Lietuvą garsinęs vokalistų konkursas „Kaunas talent“ pavadinimu, šiuo metu organizuojamas gražiausiame Lietuvos kurorte.

Šiemet į konkursą atvyko svečiai iš Latvijos, Estijos, Italijos, Armėnijos, Ukrainos, Gruzijos, Lenkijos, Moldovos. Konkurso dalyviai varžėsi dviejuose turuose  dėl patekimo į didįjį finalą.

Dainininkai ne tik repetavo ir stengėsi kuo geriau pasirodyti, atlikdami pirmąją dainą savo valstybės kalba, iš kurios jie atvyko, antrąją – laisvai pasirinktą pasaulio hitą.

Šeštadienis – trečioji konkurso diena – finalas. Čia varžėsi patys geriausieji solistai ir vokalinės grupės nuo 10 iki 35 metų, vaikų ir jaunimo bei suaugusiųjų kategorijose.

Buvo išdalintos autorinio darbo statulėlės, diplomai, rėmėjų dovanos, piniginiai prizai.

Pirmą kartą konkurso istorijoje puikiai pasirodė Lietuvos dainininkai. Abi didžiosios žvaigždės liko Lietuvoje. Mažeikietė Frėja Gineitytė ir vilnietė Liepa Vasiliauskaitė neslėpė džiaugsmo ir laimės ašarų. Geriausia vokalinė grupe buvo pripažintas kolektyvas iš Ukrainos “RUTA“. Dvi aukso žvaigždės rado savo šeimininkes iš Latvijos (Valerie Geras) ir Lietuvos (Gabija Šinkūnaitė), sidabrinės žvaigždės atiteko Gruzijos atstovei Ketevan Sabadze ir lietuvaitei iš Tauragės, Atėnei Ravinkaitei, krištolines žvaigždutes nusiskynė Aleksė Šlamaitė ir Andžela Tamošiūnaitė.

Žvaigždėtos pop, rock, jazz, classic, folk, Autorinės dainos ir kitos nominacijos iškeliavo į Italiją, Ukrainą, Estiją, Latviją, Lenkiją ir Moldovą.

Visas dienas konkurse dirbo gausi tarptautinė vertinimo komisija, vadovaujama vienintelio per visą konkurso istoriją pirmininko, kompozitoriaus, prodiuserio, aranžuotojo Vytauto Žuko.

Labai džiugu, kad šiemet mūsų konkursą papuošė pačios ryškiausios Lietuvos vokalo žvaigždės: Joana Gedmintaitė, Vaida Genytė, Povilas Meškėla, Irena Ašakaitė, vertinimo komisijos nariai iš užsienio ir jauna dainininkė iš Estijos, kuri pernai mūsų konkurse laimėjo Didįjį prizą.

Pramogas visiems svečiams dovanojo svetingasis centras „Aqua“, dainininkai plaukė Nemunu į Liškiavą, apsilankė bažnyčioje ir vienuolyno komplekse. Neišdildomą įspūdį visiems paliko nepakartojamas draugystės vakaras „Etno dvaro“ restorane,  kur šeimininkai ne tik skaniai maitino festivalio dalyvius ir svečius, bet ir suteikė galimybę surengti didžiulį koncertą, kuriame skambėjo 80-ųjų – 90-ųjų metų hitai. Nuoširdžiausia padėka ponui Albertui Katilovskiui už suteiktą galimybę po sunkių darbų pasilinksminti.

Dėkojame Druskininkų savivaldybei, Druskininkų kultūros centrui už paramą ir pagalbą, puikų garso ir šviesos servisą. Pats didžiausias rūpestis dainininkui – kokybiškas garsas, o čia jis buvo tobulas. Ačiū už visokeriopą pagalbą ir draugišką atmosferą.

Dėkojame ištikimiesiems partneriams, „Europa Royale hotel Druskininkai“, viešbučiui „Vita“, VESK Svečių namams Druskininkai, „Forest“ apartamentų šeimininkei Editai Kazlauskienei

Ačiū sakome Druskininkų Rotary klubui „Sūrutis“, parduotuvei „Biurui plius“, UAB Birštono mineraliniai vandenys ir KO, juvelyrui Vincui Volungevičiui.

Tikimės auginti ir brandinti šį renginį ir toliau. Tegu jaunosios talentingos žvaigždutės spindi Druskininkų padangėje.

Konkurso vadovė Onutė Žukienė