Druskininkų krašto bendruomenę subūrė Vietos savivaldos dienos šventė

Praėjusį šeštadienį Druskininkų krašto žmonės skubėjo į Pramogų aikštę, kurioje organizuota tradicinė Vietos savivaldos dienai skirta šventė. Susirinkusiųjų laukė gausybė įdomių susitikimų, atrakcijų, koncertų. Šventės dalyviai galėjo susipažinti su išradingais įmonių, įstaigų ir bendruomenių prisistatymais, organizuotos viktorinos, loterijos. Savivaldos dienos proga tradiciškai buvo galima paragauti ir Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko, pagal jo originalų receptą, išvirtos sriubos.

Pramogų aikštės scenoje renginio metu buvo galima pamatyti druskininkiečių meno kolektyvus, tądien dovanojusius savo miestui muziką, dainas ir šokius / Roberto Kisieliaus nuotrauka

Kiekvienas renginio dalyvis tądien galėjo pabendrauti su Druskininkų savivaldybės vadovais ir administracijos specialistais, įvairių savivaldybės įstaigų atstovais, kurie kvietė dalyvauti viktorinose, dalijo prizus, pristatė teisinės pagalbos, elektroninių paslaugų teikimo, gyventojų priėmimo savivaldybėje ir kitus aktualius klausimus.

Šventės dalyvių laukė ne tik meno kolektyvų koncertas, bet ir išradingi įmonių, įstaigų ir kaimelių bendruomenių prisistatymai.

Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas susirinkusius pasveikino Vietos savivaldos dienos proga ir pristatė Druskininkų aktualijas ir ateities planus.

„Savivalda – tai bendruomenė, kiekvienas iš Jūsų. Džiaugiuosi, kad mūsų savivaldybės bendruomenė yra aktyvi, iniciatyvi ir labai kūrybinga. Neabejoju, kad tokios padeda toliau stiprinti tarpusavio ryšį ir pasitikėjimą. Linkiu, kad Vietos savivaldos dienai skirti renginiai padėtų dar geriau pažinti šalia esančius žmones ir primintų, kad savivaldą kuriame visi kartu“, – kalbėjo Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas.

Daugelis jau pastebėjo, kad patys druskininkiečiai didžiuojasi savo miestu, džiaugiasi, čia gyvendami ir išdidžiai prisistato: „Aš iš Druskininkų!“

Renginyje laukė daug pramogų mažiesiems šventės svečiams: kūrybinės dirbtuvės, eksperimentai, edukaciniai žaidimai.

Druskininkų ligoninė pakvietė už specialią – mažesnę kainą atlikti sveikatos tyrimus bei išbandyti pirmosios pagalbos žaidimą.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro komanda pristatė išrūšiuotų maisto atliekų kelią – nuo virtuvės iki komposto ir atgal. Iš visų virtuvėje susidarančių biologiškai skaidžių atliekų gaminama energija ir kompostas. ARATC darbuotojai į Savivaldos dienos šventę atsivežė iš maisto ir žaliųjų atliekų pagaminto komposto, kurį šventės dalyviai pylė į vazonėlius, maišė su žeme ir sodino augaliukus, atidžiai klausydamiesi specialistų pasakojimo apie komposto savybes. Lygiai taip pat į kompostu patręštą dirvą galima sodinti ir įvairias daržoves – iš jų pagamintas troškinys taip pat garavo prie Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro palapinės, prie kurios nuolat būriavosi gausūs ir smalsūs lankytojai.

Buvo labai smagu matyti, kad žmonės nuoširdžiai domisi atliekų rūšiavimu, nori žinoti, kaip jos toliau panaudojamos, įsitikinti, kad jų pastangos rūšiuoti duoda realią naudą.

Ir maži, ir dideli šventės lankytojai noriai laikė rūšiavimo egzaminą prie rūšiavimo lentos. Pastebėjome, kad vaikai savo rūšiavimo žiniomis gerokai lenkia suaugusius – jie rūšiuoja beveik be klaidų.

Su ARATC palapinės lankytojais smagiai bendravo ir įmonės personažas Mainukas, įkūnijantis daiktų mainų, jų atnaujinimo ir keitimosi idėją.

Ir mažiems, ir dideliems druskininkiečiams buvo įdomu iš arti pamatyti ir sužinoti, kokia technika naudojasi kiekvieną dieną mus aptarnaujančios ir padedančios tarnybos.

Savo darbo ypatumus pristatė policijos pareigūnai, o Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai bendruomenei pristatė programą „Pasieniečių darbo kasdienybė iš arčiau“, o bene daugiausiai susidomėjimo sulaukė tarnybinių šunų pademonstruota programa.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai pademonstravo savo įrangą, civilinės saugos išvykimo krepšį, supažindino su gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įranga, ugniagesio gelbėtojo profesija. Norintieji galėjo būti pakelti ugniagesių kopėčiomis ir pamatyti įspūdingą rudenėjančių Druskininkų panoramą.

Šventės dalyviai galėjo nemokamai pasivažinėti ir ekskursiniu traukinuku.

O Pramogų aikštės scenoje renginio metu buvo galima pamatyti druskininkiečių meno kolektyvus, tądien dovanojusius savo miestui muziką, dainas ir šokius.

„Mano Druskininkai“ informacija