Smuikininkų ansamblis – respublikinio festivalio Laureatai

Gruodžio 6 d. Kaune, J. Naujalio muzikos gimnazijoje surengtame XVIII-ajame Lietuvos muzikos ir meno mokyklų styginių instrumentų festivalyje ARCO drauge su 88 solistų ir ansamblių, susirinkusių iš visos respublikos, dalyvavo ir Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos muzikos skyriaus smuikininkų ansamblis (vadovė Eglė Sakavičienė).

Jaunesniųjų muzikantų grupė kartu su akordeono specialybės mokiniu Vakariu Stankausku (mokytoja Lina Dunauskytė) atliko Segėjaus Bredžio pjesę „Vasaros vakaras“ (Algio Sakavičiaus aranžuotė). Vyresniųjų grupė ir pianistė Evija Buraitė (mokytoja Ilona Bieliukienė) muzikavo Frederiko Šopeno temą iš Fantazijos Imprompto op.66.

Abi grupės pasirodė įtaigiai ir ryškiai, o emocionalus ir nuotaikingas jaunesniųjų grupės muzikavimas komisijos buvo įvertintas, kaip vienas iš ryškiausių festivalio pasirodymų. Mūsų mokiniai tapo laureatais. Tai motyvuoja ir nuteikia tolimesniems pasiekimams.

 

 N. Galčiūtė, F. Pauliukas, A. Amšiejūtė, S. Žilvytė, E. Juškevičiūtė, U. Pečiukonytė, N. Bučelytė, A. Mesnikovič, G. Raškauskaitė, V. Stankauskas, E. Buraitė su mokytojomis E. Sakavičiene, I. Bieliukiene, L. Dunauskyte/Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos informacija