Druskininkai su vasara atsisveikino spalvinga švente

Besibaigianti vasara Druskininkuose palydėta smagia švente „Vasaros aidai“. Penktadienio vakarą į Pramogų aikštę miestelėnus ir kurorto svečius sukvietė maestro Miko Suraučiaus 70 metų jubiliejaus proga surengtas koncertas „Pabūkime laimingi“. Šeštadienį atsisveikinimo su vasara šventėje Pramogų aikštėje ir Vijūnėlės parke netrūko renginių visai šeimai, liejosi muzikos garsai. Visą savaitgalį Vilniaus alėjoje veikė margaspalvė Tautodailės ir amatų darbų mugė.

Miestelėnus ir kurorto svečius į Pramogų aikštę sukvietė maestro M. Suraučiaus 70 metų jubiliejaus proga surengtas koncertas „Pabūkime laimingi“/Roberto Kisieliaus nuotrauka

Visiems žinomas, mėgstamas ir populiarias melodijas traukė ne tik scenoje buvę dainininkai, bet ir gausiai susirinkę žiūrovai/Laimos Rekevičienės nuotrauka

Jubiliejinis koncertas „Pabūkim laimingi“, kuriame legendines Miko Suraučiaus dainas atliko populiarūs Lietuvos dainininkai  Povilas Meškėla, Česlovas Gabalis, Arina, Aleksandras Ivanauskas-Fara, Viktoras Malinauskas, Irena Ašakaitė, Aistė Lasytė, grupės „Vairas“, jaunieji „Huge Soul“, pats maestro bei viena iš bigbito pradininkių Lietuvoje grupė BASSVIM, tapo tikra muzikos švente tądien susirinkusiems Pramogų aikštėje. Visiems žinomas, mėgstamas ir populiarias melodijas traukė ne tik scenoje buvę dainininkai, bet ir gausiai susirinkę žiūrovai. Tądien renginyje dalyvavęs kompozitorius Teisutis Makačinas savo kolegai M. Suraučiui jubiliejaus proga įteikė aukštą apdovanojimą – LATGA Aukso žvaigždę.

Šeštadienį Vijūnėlės parke veikė išvažiuojamoji mokslinė laboratorija „Atradėjas“ – mokslinis nuotykis visai šeimai, dovanojęs daug gerų emocijų. Mažuosius linksmino MINI cirko programa. Šeimos buvo kviečiamos išmėginti įvairias atrakcijas, mokytis EBRU meno, apsilankyti meninėse kūrybinėse dirbtuvėse „Tep šlep“, spalvinti mandalas.

O Pramogų aikštėje surengtas Irlavos kultūros centro vaikų tautinių šokių kolektyvo „Abavina” ir ansamblis „Irlavnieki” iš Latvijos pasirodymai, Alytaus rajono Simno kultūros centro liaudiškos muzikos kapelos „Simnyčia“, „Diamonds Show“, grupė „Freeks on floor“, Kazimiero Likšos, atlikėjo Žilvino Žvagulio  koncertai.

Vasara baigėsi, o Druskininkų kultūros centro kolektyvas druskininkiečius ir kurorto svečius į smagius renginius žada kviesti ir rudenį.

 

„Mano Druskininkai“  Informacija