Druskininkų danguje ir žemėje karaliavo tango

Penktadienio pavakarę prie senojo tilto per Nemuną surengta įspūdinga aviacijos šventė „Tango tiltai“ į Nemuno pakrantę sukvietė gausybę druskininkiečių ir miesto svečių. Kaip ir buvo žadėję renginio organizatoriai – Kauno aeroklubas ir Druskininkų savivaldybė – Druskininkų danguje ir žemėje tądien karaliavo tango.
Susirinkusiųjų prie Senojo tilto laukė Simonos Bekupės fotografijų parodos atidarymas. Žiūrovų dėmesio sulaukė temperamentinga muzika, tango šokėjų pasirodymas – spalvingai pasipuošę šokėjai į fiestos siautulį įtraukė ir žiūrovus. Renginio kulminacija – trijų Jak-50 skrydis po tiltu. Įspūdingą teatralizuotą pasirodymą „Tango tiltai“ surengė grupinio akrobatinio skraidymo grupė ANBO – Rolandas Paksas, Robertas Noreika ir Algimantas Žentelis.
„Norime surengti teatralizuotą pasirodymą, pavadintą „Tango tiltai“ – gros tango muzika, suksis šokėjų poros, o lėktuvai tarsi „šoks“ su tiltu. Turėtų būti labai gražus, ekspresyvus, jausmų nestokojantis renginys“, – prieš renginį kalbėjo akrobatinio skraidymo komandos lyderis, buvęs Lietuvos Respublikos prezidentas, Europos Parlamento narys Rolandas Paksas, džiaugdamasis, jog Druskininkų savivaldybė bei meras akimirksniu įvertino šventės idėją ir prisidėjo, ją įgyvendinant.
Beje, penktadienį drauge su R. Paksu skrido ir Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas. „Pagrindinis mano lūkestis, kad druskininkiečiai ir miesto svečiai pamatytų tikrai įspūdingą reginį. Neabejoju, kad jis toks ir bus, – prieš skrydį kalbėjo Druskininkų savivaldybės vadovas, prisimindamas, jog jam yra tekę pačiam skraidyti motoskraidykle, jis baigė kursus ir turi licenciją. – Tokiu lėktuvu, pilotuojamu akrobatinio skraidymo meistro, skrisiu pirmąkart.“
Pernai rugsėjį druskininkiečiai ir miesto svečiai pirmą kartą pamatė trijų pilotų skrydį po senuoju tiltu per Nemuną. Tuomet buvo surengta repeticija prieš kelionę į pasaulio grupinės akrobatikos čempionatą, šių metų gegužę vykusį Kinijoje.
„Mano vaidmuo, kaip grupės lyderio, – skrendant priekyje užtikrinti, kad neužkliūsiu už žemės, nekliudysiu tilto, padarysiu viską, kas suplanuota. Per radiją komentuoju, kas bus, ką darysime, jeigu kartais kas ne taip, nuneša kur nors į šalį. O vaikinai prie sparno, jie nemato nieko, tik mano sparną, jie yra, galiu pasakyti, dantimis įsikibę į sparną ir laikosi atstumo. Bet jų atsakomybė tokia pat, ir jie manimi turi pasitikėti besąlygiškai. Lygiai taip pat ir aš jais pasitikiu besąlygiškai, nes ir jie gali „pervažiuoti“ su propeleriu per mano lėktuvo sparną ar variklio dangtį. Mes visi šlapi išlipame po skrydžio… Jeigu tokią atsakomybę, kokią prisiima lakūnų komanda, bent šimtąją jos dalį, prisiimtų mūsų politikai, Lietuvoje būtų tikras rojus“, – toks R. Pakso komentaras vienai iš šalies nacionalinės žiniasklaidos priemonių skelbiamas interneto svetainėje paksas.lt

„Mano Druskininkai“
informacija

Laimos Rekevičienės ir
Simonos Bekupės nuotraukos