Savivaldos dienos šventėje vyks ir daiktų mainai: atneškite kas nebetinka, pasiimkite kas tinka!

Į šį šeštadienį Druskininkuose rengiamą Vietos savivaldos dienos šventę pirmą kartą atvyks keliaujantis Mainukas. Jis atsiveš didžiulę mainų lentyną su indais, žaislais, perskaitytomis knygomis, priemonėmis rankdarbiams ir kitais daiktais, kuriuos galės į savo atneštus daiktus išsikeisti ar pasiimti šventės dalyviai, apsilankę Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) palapinėje.

Mainuko lentynose visi galės palikti jiems nebereikalingus, bet dar tinkamus naudoti daiktus. Didelių krepšių, žinoma, nesitempkite, bet knygos, kanceliarinės ar rankdarbių priemonės, žaislai, siūlai, smulkūs indai tikrai patiks į kelionę išsiruošusiam Mainukui – atneškite juos!

Daiktų mainų mada sparčiai populiarėja: juk tai – ir proga atsinaujinti, ir galimybė tvariai atsikratyti nereikalingų daiktų.

Daiktų mainų punktai jau keletą metų veikia visuose ARATC rūšiavimo centruose (didelių gabaritų ir kitų atliekų surinkimo aikštelėse), o spalio 12-ąją mini mainų punktą rasite Pramogų alėjoje Druskininkų centre.

Čia įsikurs ne tik daiktų mainų lentyna, bet ir virtualus kino teatras, kuriame bus demonstruojamas filmas „Ne‘sunaikinti“. Nemokamai!

Po seanso arba prieš jį pakviesime savo žinias pasitikrinti smagiame rūšiavimo egzamine, o sėkmingai jį išlaikiusiems – jau paruošti prizai.

Būtinai apsilankykite – išsimainykite, pamatykite!

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija