VESK Pietų Lietuvos filialo absolventai jau pasiruošę karjeros skrydžiui

Praėjusį penktadienį Druskininkuose, Karolio Dineikos sveikatingumo parke organizuotos šventės metu didžiausia profesinio mokymo įstaiga regione – VESK Pietų Lietuvos filialas – į naują gyvenimo etapą išlydėjo savo absolventus.

VESK Pietų Lietuvos filialas – į naują gyvenimo etapą išlydėjo savo absolventus / VESK archyvo nuotrauka

„Iš ugdymo įstaigos išeinate, kaip reikalingi ir gerbiami savo sričių specialistai. Gavę diplomus, galėsite dirbti Lietuvoje ir už jos ribų. Vis dėlto Jums nereikia keliauti toli – čia, Pietų Lietuvos regione, esate laukiami profesionalai, savo vertinga veikla, pašaukimu ir išugdytais talentais stiprinsiantys verslą, turizmą ir, be abejo, pildysiantys svajones. Jūs slaugysite, gaminsite, masažuosite, projektuosite gėlynus, valdysite kompiuterius bei automobilius, kai kurie iš Jūsų skubės gelbėti gyvybių. Jūs kursite komfortą, prestižą ir saugumą“, – šventės metu apie absolventų įgytus gebėjimus kalbėjo VESK Pietų Lietuvos filialo direktorė Laimutė Vaitiekūnienė.

Šiais mokslo metais VESK Pietų Lietuvos filiale profesinio mokymo diplomus gavo slaugytojų padėjėjai, paramedikai, kompiuterinio projektavimo operatoriai, svečių aptarnavimo darbuotojai, ekspeditoriai, virėjai, ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjai, padavėjai-barmenai, masažuotojai, e. pardavėjai-konsultantai.

Į sceną atsiimti diplomų taip pat skubėjo dekoratyvinio apželdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojai, apskaitininkai, jaunesnieji sistemų administratoriai, socialinio darbuotojo padėjėjai, transporto priemonių remontininkai, staliai-dailidės, siuvėjai, apdailininkai.

Profesinių kompetencijų pažymėjimai išduoti sušių gamintojams, picų kepėjams, netradicinių plaukų kirpimų ir dažymo specialistams, barmenams, gipskartonio plokščių montuotojams.

Įteikdama diplomus ir pažymėjimus, VESK Pietų Lietuvos filialo direktorė priminė, kad gebėjimas mokytis visą gyvenimą yra šiuolaikinio žmogaus savybė, todėl sprendimas keisti karjerą ar mokytis naujų dalykų – sveikintinas, natūralus pokytis.

Į šventę atvykęs Druskininkų savivaldybės vicemeras Simonas Kazakevičius pažymėjo, kad kurorte, bendromis pastangomis, rūpinamasi ir gyventojų ugdymu, ir įdarbinimu: „Be Jūsų, profesinę mokyklą baigiančių specialistų, neįsivaizduojame nei šiandienos, nei ateities. Nebijokite mokytis. Kiekvienas rasite savo vietą, nes darbdaviams esate reikalingi jau dabar. Judėjimas į priekį nevyksta savaime – tai pastangų, proveržio ir mūsų stiprėjančio ilgalaikio bendradarbiavimo rezultatas, už kurį dėkojame VESK Pietų Lietuvos filialui.“

Absolventams ir jų artimiesiems nubraukus džiaugsmo ašaras, nuotraukose įamžinus diplomus, pasidalijus ateities planais, VESK Pietų Lietuvos filialo direktorė L. Vaitiekūnienė, apibendrindama šventę ir nueitą kelią, pabrėžė, kad karjeros aukštumos nepasiekiamos be žmogiškųjų vertybių puoselėjimo: „Žinodami, kokie reikalingi esate, greitai įsiliesite į darbų sūkurį. Tik prisiminkite viena – su tokia pagarba, polėkiu ir bendruomeniškumo pajautimu, kuriuos skleidėte ugdymo įstaigoje, ne tik pasiruošėte karjeros skrydžiui – Jūs jau turite draugų, mokytojų ir bendraminčių visam gyvenimui.“

VESK Pietų Lietuvos filialo absolventų išleistuvių šventės akimirkos / VESK PLF archyvo nuotraukos

VESK Pietų Lietuvos filialas vykdo profesinį ir bendrąjį ugdymą. Čia galima įgyti profesinę kvalifikaciją, pabaigus visą profesinio mokymo programą, arba atskirą profesinę kvalifikaciją sudarančią kompetenciją, pabaigus pasirinktą profesinės programos modulį, taip pat įgyti pagrindinį arba vidurinį išsilavinimą.

Priėmimas į VESK Pietų Lietuvos filialą jau vyksta.

Prašymai mokytis devintoje, dešimtoje ir dvyliktoje klasėje priimami iki rugpjūčio 20 d., o prašymai mokytis vienuoliktoje klasėje – iki rugpjūčio 5 d. VESK Pietų Lietuvos filiale: Druskininkuose – Vilniaus al. 30, Veisiejuose – Ryto g. 19, darbo dienomis nuo 8 iki 16 val.

Prašymai mokytis profesijos priimami iki rugpjūčio 5 d. VESK Pietų Lietuvos filiale, adresu Vilniaus al. 30, Druskininkai, arba Ryto g. 19, Veisiejai, darbo dienomis nuo 8 iki 16 val. Taip pat šiuos prašymus mokytis profesijos galima teikti per LAMA BPO lamabpo.lt

Priėmimo ir studijų klausimais kreiptis į Kurorto profesijų skyriaus vedėją Aistę  Fedaravičiūtę: tel. +370 606 44313, el. p. aiste.fedaraviciute@vesk.lt, Verslo ir technologijų profesijų skyriaus vedėją Romualdą Makauską: tel. +370 672 43283, el. p. romualdas.makauskas@vesk.lt, Bendrojo ugdymo skyriaus vedėją Ritą Biliūnienę: tel. +370 673 34332, el. p. rita.biliuniene@vesk.lt, taip pat bendruoju telefonu +370 603 79210 ir el. p. druskininkai@vesk.lt.

Informacija skelbiama ir www.mcplf.lt.

Užsakymo Nr. MDR-461-01