Savaitgalį Druskininkai gyveno šokio ritmu

Savaitgalį įvairiose Druskininkų erdvėse karaliavo linijiniai šokiai. Šokio šventę ir gerą nuotaiką patiems dalyviams bei žiūrovams dovanojo 30 skirtingų šokių klubų iš visos Lietuvos – Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus, Druskininkų ir kitų miestų.

Šokio entuziastus ir šokėjus į kurorte organizuotą tradicinį linijinių šokių festivalį „Druskininkai šokio ritmu“ vėl sukvietė šokių studijos „Dosado“ vadovas Povilas Lapinskas.

Renginio organizatorius P. Lapinskas džiaugėsi, kad festivalis tampa vis populiaresnis ir šiemet sulaukė dar daugiau dalyvių / Laimos Rekevičienės nuotrauka

Penktadienio vakarą Druskonio ežero pakrantės amfiteatre surengtas festivalio atidarymo koncertas ir linijinių 15-kos +1 šokių pasišokimas.

Šeštadienį nuo pat ryto šokėjus buvo galima pamatyti Vijūnėlės ežero paplūdimyje – ten taip pat surengtas linijinių 15-kos +1 šokių pasirodymas.

Popietę organizuotas pradedančiųjų ir senjorų 8 linijinių šokių festivalis kartu su Muzikiniu fontanu, o pavakarę laukė finalinis linijinių 15-os šokių pasirodymas Gydyklų parke kartu su miesto Muzikiniu fontanu!

Šeštadienio vakarą šokėjus vėl buvo galima pamatyti Gydyklų parke, prie Muzikinio fontano. Žiūrovai galėjo pasigėrėti naktine šokių fiesta kartu su muzikiniu fontanu bei jo šviesomis.

Sekmadienį Druskininkų sporto centre organizuotos šokių varžybos „Druskininkai šokio ritmu 2024“.

„Man šis festivalis – tarsi vaikas, kurį auginu, kaskart puoselėju ir įdedu didelę dalį savo širdies. Man svarbus kiekvienas festivalio dalyvis, jo šypsena. Noriu, kad visi jaustųsi gerai ir su džiugesiu lauktų, kada galės atvykti kitą kartą“, – pasibaigus festivaliui mintimis dalijosi jo organizatorius P. Lapinskas.

Šis renginys tapo neatsiejama Povilo gyvenimo dalimi ir suteikia daug džiaugsmo bei įkvėpimo.

„Organizuodamas festivalį, patiriu įvairių emocijų. Būna daug nerimo ir streso, kai reikia suderinti daugybę detalių, pasirūpinti, kad viskas vyktų sklandžiai. Tačiau kiekvieną kartą, kai matau šokėjus repetuojant, jų atsidavimą ir entuziazmą, pajuntu didžiulę motyvaciją.

Daugiausia susižavėjimo visiems sukėlė šeštadienio popietę organizuotas finalinis visų šokėjų pasirodymas prie muzikinio Druskininkų fontano / Roberto Kisieliaus nuotraukos

Festivalio dieną jaučiu ypatingą jaudulį ir džiaugsmą. Scenoje pasirodantys šokėjai perteikia savo emocijas ir istorijas, kurios užburia žiūrovus. Stebėti žmonių veiduose atsispindintį džiaugsmą ir susižavėjimą yra neįkainojama patirtis. Tai momentas, kai suprantu, kad visas įdėtas darbas ir pastangos atsiperka su kaupu. Šis festivalis taip pat suteikia man galimybę susitikti su įvairiais žmonėmis, kurie yra pasinėrę į šokių pasaulį. Bendravimas su šokėjais, choreografais ir žiūrovais praturtina mano gyvenimą, atveria naujas pažintis ir draugystes. Kiekvienais metais į festivalį įtraukiame naujų talentų, kurie papildo mūsų programą ir suteikia renginiui dar daugiau spalvų. Galiausiai, šokių festivalis man yra daugiau nei tik renginys. Tai vieta, kurioje galiu dalintis savo meile šokiui, įkvėpti kitus ir kurti bendruomenę, kurioje kiekvienas gali jaustis savas. Džiaugiuosi, galėdamas prisidėti prie kultūros puoselėjimo ir skatinti žmones išreikšti save per šokį. Kasmetis šokių festivalis yra mano aistra ir džiaugsmas, ir aš nekantrauju matyti, kaip jis kasmet auga ir tobulėja.

Nuostabus jausmas, kai matai tiek žmonių, tiek šypsenų, šokant Druskininkuose! Džiaugiuosi, kad festivalis auga ir šiemet sulaukėme daugiau kaip 2000 dalyvių. Nuoširdžiai dėkoju visiems dalyviams, mano šeimai ir „Dosado“ kolektyvui, Druskininkų savivaldybei, Kultūros centrui, JUC, Rūtai, Kristupui, Lukui ir visiems rėmėjams, kurie prisidėjo prie šio renginio organizavimo“, – mintimis dalijosi renginio organizatorius P. Lapinskas.