Kodėl svarbus tikslus gyvenamosios vietos adresas?

Tikslus gyvenamosios vietos adresas yra labai svarbus. Gyventojai, netiksliai deklaravę adresą, gali nesulaukti svarbios pagalbos – netikslūs adresai gali apsunkinti adresų duomenis savo veikloje naudojančias pagalbos tarnybas, kurios kartais gali gaišti brangų laiką, ieškodamos nelaimės vietos. Taip pat gyventojai gali negauti laiško iš artimųjų, informacijos iš valstybės institucijų, pavyzdžiui, „Sodros“ apie gyventojui priklausančią išmoką.

Pasitikrinti, ar Jūsų deklaruotas gyvenamosios vietos adresas yra tikslus, pagal asmens pavardę ir asmens kodą galite tikrinimo aplikacijoje.

Gyvenamosios vietos deklaravimo klausimais galite kreiptis į Druskininkų savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausiąsias specialistes:

Vidmantė Subačienė, tel. (8 313) 40 141, el. p. vidmante.subaciene@druskininkai.lt

Daiva Juonienė, tel. (8 313) 53 756, el. p. daiva.juoniene@druskininkai.lt

Šiais metais Druskininkų savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravo ar ją pakeitė 590 gyventojų, 262 asmenys buvo įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą. Išvykimą iš Lietuvos Respublikos deklaravo 49 Druskininkų savivaldybės gyventojai.