“Džiugučių” dešimtmečio šventėje – atsiminimai, padėkos, linksmybės

2014 m. kovo 29-ąją galima laikyti ypač svarbia diena Druskininkų savivaldybėje bei visoje Vilniaus arkivyskupijoje, o ypač, vadovių Aksanos ir Editos širdyse.  Tądien dar nedrąsiai duris atvėrė dabar jau didžiausias (vaikų skaičiumi) visoje Vilniaus arkivyskupijoje vaikų dienos centras ,,Džiugučiai’’.

Tai vieta, kurioje širdys pildosi džiaugsmu, o tikrumo jausmas užpildo kiekvieną tuščią kampelį, nors susikūrimo istorija tamsi ir kupina skausmo, tačiau Dievo veikimas viską sudėliojo taip, kaip reikia.

Centras glaudžia įvairaus amžiaus vaikus, tačiau visi jie puikiai sutaria. „Džiugučių“ archyvo nuotrauka

 Įdomu tai, kad šis centras glaudžia įvairaus amžiaus vaikus (nuo šešerių iki aštuoniolikos metų), tačiau visi puikiai sutaria, mokosi vieni iš kitų, padeda ir nepalieka bėdoje. O kokia bendrystė būna vasaros stovyklų metu, net trūksta žodžių nupasakoti, tai galima tik pajausti.

Per šį laikotarpį centras su nuostabių savanorių pagalba suorganizavo dešimt neužmirštamų vasaros stovyklų ,,Pripildyti džiaugsmo’’ ir kiekviena iš jų unikali ne tik patirtimis, bet ir programa. Neretai vaikai vadoves Editą ir Aksaną vadina herojėmis, nes jose tiek jaunatviškumo ir idėjų, kad tai, rodos, veržiasi lyg saulės spinduliai išaušus rytui. Žinoma, būna ir sunkių akimirkų, tamsių laikotarpių, bet jos atsiremia į vienas kitą, prisimena, kad visa tai daro dėl vaikų, atsispiria nuo dugno ir naujomis jėgomis dalija šypsenas ir meilę vaikučiams.

Pasakoti apie dešimties metų atsiminimus neužtektų ir poros savaičių, bet jeigu kas norėtų sužinoti, mielai kviečiame užeiti į „Džiugučius“ ir paskaityti ,,Tyro Džiaugsmo Knygą’’, kurioje dešimties metų jubiliejaus proga ,,Džiugučiai’’ išrašė savo įsimintiniausius nuotykius, o jų buvo tikrai daug. Žaidimai, maldos, juokas, ašaros, giesmės, kelionės, stovyklos, nauji draugai, šypsenos, žygiai, talentų atradimai, palaikantys žvilgsniai bei daug kitų sentimentų amžinai jungs Džiugučių šeimos narius. Nes tas, kas buvo šioje šeimoje – visada lieka šios šeimos dalimi. Kiekvienas įsirašė ne tik į ,,Džiugučių’’, kaip vaikų dienos centro istoriją, bet tuo pačiu amžiams apsigyveno vadovių širdyse.

Balandžio 6d. griausmingai praūžė didysis Dešimtojo Gimtadienio vakarėlis. Besirenkant vaikams, jautėsi šviesus jauduliukas bei didelis pasididžiavimo jausmas, kad čia glaudžiasi tiek daug nuostabių jaunų širdžių. Pradžioje užplūdo sentimentai, vadovės virpančiu balsu ir ašarotomis akimis tarė savo jaudinantį žodį, taip pat pasveikinti nepamiršo ir centro įkūrėjas – mylimas kunigas Žydrius Kuzinas. Druskininkų savivaldybės vicemeras Linas Urmanavičius sveikino visus susirinkusiuosius ir nuo Savivaldybės padovanojo centrui indaplovę.

Bendrą maldą pravedė klebonas Algirdas Šimkus. Žinoma, šiltą padėkos žodį tarė ir savanoriai. Muzikiniais intarpais apdovanojo vaikų dienos centro talentai, kurie širdis virpino kanklių, saksofono, gitarų ir būgnų garsais. Na, o po oficialiosios dalies prasidėjo vakaro linksmybės kartu su vedėjais Tuzai.lt, kurie puikiai prisitaikė prie aplinkos ir užkūrė neužmirštamo vakarėlio ugnelę. ,,Džiugučiai’’ nuoširdžiai dėkoja visiems šio vakaro rėmėjams: Druskininkų savivaldybei, Aqua Park Druskininkai, “Grand SPA Lietuva”, “Sicilia”, R. Pankevičienės IĮ, “The House – Druskininkai”, UAB “Minolga”, “Toli Toli / Druskininkai”, “Vitaminas B12”.

Štai taip smagiai praūžė jubiliejinė vaikų dienos centro gimtadienio šventė. Dešimt metų kartu – kaip nenumaldomai greitai skrieja laikas! Ir tai dar tikrai nepabaiga, nes veikla, kurioje gyja širdys, turi tik augti ir plėstis.

„Džiugučių“ informacija