Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos auklėtinės varžysis „Dainų dainelės“ televizijos etapo koncertuose

Vasario mėnesį Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokykla pasitiko džiugiomis žiniomis. Į trečiąjį vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ etapą pateko solistės Izabelė Juškevičiūtė (mokytoja Inga Vagnoriūtė, koncertmeisteris Danas Juškevičius) ir Dorotėja Bachtijeva (mokytoja Gražina Vosylienė, koncertmeisterė Jūratė Bujokienė).

Į trečiąjį vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ etapą patekusios solistės I. Juškevičiūtė (centre) ir D. Bachtijeva (pirma iš kairės) su savo mokytojais / M. K. Čiurlionio meno mokyklos archyvo nuotrauka

Konkursas sausio 12 d. buvo surengtas Alytaus muzikos mokykloje, jame dalyvavo Alytaus miesto ir rajono, Druskininkų, Lazdijų ir Varėnos savivaldybių, Punsko valsčiaus (Lenkija) solistai bei ansambliai. Konkurse dalyvavo net 153 dalyviai iš 34 ugdymo įstaigų.

Nuo 1974 metų kas antrus metus organizuojamas konkursas, kuriame dalyvauja 3-19 metų vaikai ir mokiniai iš visos Lietuvos, šiemet mini 50-ąjį jubiliejų. II-ojo etapo nugalėtojai toliau varžysis nuo vasario 18 d. prasidėsiančiuose „Dainų dainelės“ televizijos etapo koncertuose. „Dainų dainelės“ laureatų koncertas bus surengtas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre birželio 2 d.

Solistėms ir jų mokytojoms linkime sėkmingų pasirodymų televizijos etape!