Druskininkų ,,Bočiams“ toliau vadovaus Zita Joana Jančiauskienė

Druskininkų „Bočių“ bendrija paskutinę sausio dieną visus narius pakvietė drauge pabūti renginyje ,,2 viename“ – ataskaitiniame rinkiminiame susirinkime ir „Padėkos“ šventėje. Pasibaigus visoms būtinoms susirinkimo procedūroms, vadovauti labai gausiam būriui senjorų jau aštuntai kadencijai – dar trims metams – vienbalsiai išrinkta ilgametė „Bočių“ bendrijos pirmininkė Zita Joana Jančiauskienė.

Druskininkų „Bočių“ bendrijai dar trejus metus vadovaus ilgametė pirmininkė Z. J. Jančiauskienė / Laimos Rekevičienės nuotrauka

Po socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtos žinutės Z. J. Jančiauskienė sulaukė daugybės asmeninių sveikinimų ir sėkmingo darbo įvertinimų iš druskininkiečių bei kitų Lietuvos miestų bendruomenių. Štai naujokė „bočiukė“ Genutė Matulevičienė rašė: „Zita yra „Bočių“ žiburys, uždeganti visus savo šypsena, darbštumu ir energija. Galima didžiuotis, kad turime tokių žmonių“.

Praėję 2023-eiji „Bočius“ džiugino renginių ir užsiėmimų gausa. Rūpinantis prasmingu ir turiningu senjorų laisvalaikiu, kuriami ir plėtojami nauji, puoselėjami tradiciniai užsiėmimai.

Kilnus globėjų darbas

O „Padėkos“ šventėje „Bočių“ pirmininkė Z. J. Jančiauskienė, pažymėdama charakteringus akcentus būrelių veikloje, parengė ir įteikė 8 nominacijas „Bočių“ kolektyvų vadovams. Didžiausia padėka išreikšta 28 savanoriams, kurie globoja 34 neįgalius, pasiligojusius žmones. Globėjai – tai patys ,,širdingiausi žmonės“. Jie šventėje pagirti pirmieji, pasveikinti, išklausyti.

Druskininkų „Bočių“ vadovė Z. J. Jančiauskienė džiaugiasi jau daug metų puoselėjamu projektu ,,Padėkime vieni kitiems“, sulaukusiu dėmesio ir iš Lietuvos prezidentūros kanceliarijos. Jos atstovai buvo atvažiavę pasidžiaugti kilniu globėjų darbu. O ir Druskininkų savivaldybės Socialinės paramos skyrius kreipiasi į „Bočius“, kai reikia globėjų, – šie niekada neatsisako padėti.

Druskininkų „Bočių“ veiklos akimirkos / Asmeninio archyvo nuotraukos

Veiklų gausa

Derlingiausi 2023-ieji buvo mišriam vokaliniam ansambliui ,,Vijūna“( vadovas Gintaras Černiauskas), juos dažniausiai matėme renginiuose, jie sulaukė daugybės kvietimų koncertuoti.

„Žodžio meno“ klubas (vadovė Audronė Padegimaitė) įsimintinu renginiu miesto bibliotekoje pažymėjo išskirtinę datą – Dzūkijos Dainavos metus. Jo metu išryškėjo nauji talentai.

Praėję metai buvo išskirtiniai būrelio ,,Kraitė“ (vadovė Ala Tamošiūnienė) narėms. Pirmą kartą „Kalėdinių eglučių parke“ greta kitų bendruomenių sukurtų kalėdinių eglučių instaliacijų puikavosi 3 metrų aukščio „,Bočių“ „pirmagimė“, prisidėjusi prie miesto šventinės nuotaikos. „Kraitės“ idėjos, jos narių darbštumas buvo įvardinti ir pelnytoje nominacijoje.

Nominaciją už savo darbus gavo linijinių šokių grupė, vadovaujama Laimutės Radinienės. Pernai šis kolektyvas Azerbaidžano sostinėje Baku atstovavo Lietuvos asociacijai ,,Gimnastika visiems“.

„Bočių“ būrį papildė didelis būrys aktyvių žmonių, mėgstančių sportą, lankančių Socialinių paslaugų ir Sporto centrų sales. Esame dėkingi kantriems Druskininkų savivaldybės visuomenės sveikatos biuro treneriams Mariui ir Ignui už specialiai senjorams parinktą sveikatinimo programą.

Laukia darbingi metai

„Dalyvavome puikiai suorganizuotoje „Padėkos“ šventėje“, – po renginio sakė „Bočių“ sporto klubo vadovė Birutė Lukauskienė, kartu padėkojusi ir už klubui skirtą nominaciją bei gerą nuotaiką.

„2 viename“ – įkvepiantis, džiuginantis renginys, organizuotas, vadovaujant talentingai vadovei, idėjų sumanytojai bei prasmingų iniciatyvų palaikytojai – Druskininkų „Bočių“ pirmininkei Z. J. Jančiauskienei. Sveikiname ją su naujos kadencijos pradžia, linkime sėkmės, sveikatos ir kūrybingo laiko.

Visi „Bočių“ kolektyvai, puikiai įvertinti už 2023 veiklą, nusiteikę nenuleisti iškeltos kartelės ir kūrybingai įgyvendinti numatytus 2024 metų sezono darbus.

Vita Gimaitė