2023 metų Druskininkų statistika

2023-asiais metais jaunavedžiai iš visos Lietuvos ir toliau rinkosi savo santykius įteisinti Druskininkuose.

Druskininkų savivaldybės Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus pateikta praėjusių metų statistika rodo, kad 2023-aisiais kurorte santuokų skaičius išliko stabilus – jaunavedžiai iš visos Lietuvos ir toliau rinkosi savo santykius įteisinti Druskininkuose, iš viso per praėjusius metus sudaryti 206 santuokų įrašai.

Druskininkuose susituokė 17 mišrių porų – vienas iš jaunavedžių buvo užsienio pilietis. Santuokos sudarytos su Rumunijos, Izraelio, Vokietijos, Italijos, Jungtinių Amerikos valstijų, Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos, Lenkijos ir Didžiosios Britanijos piliečiais.

147 poros santuoką registravo jų pasirinktoje vietoje, iš jų 128 jaunavedžiai meilės priesaikai rinkosi išpuoselėta aplinka garsėjantį Druskininkų miesto muziejų. Pasak jaunavedžių, Druskininkus santuokos ceremonijai jie renkasi dėl gėlynų grožio, pasakiškų miesto vaizdų, čia jaučiama didinga, šventinė atmosfera, kelianti daugybę gerų emocijų, kuriami nepakartojami prisiminimai.

Atnaujinti santuokos įžadus praėjusiais metais panoro 3 poros – įžadai atnaujinti Druskininkų Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčioje.

2023 metais daugiausia santuokų buvo įregistruota penktadieniais ir šeštadieniais.

Praėjusiais metais daugėjo santuokų nutraukimų: 2022-aisiais jų registruota 49, o 2023-aisiais – 54.

2023 metais sudaryti 306 mirties įrašai.

2023 metais Teisės ir civilinės metrikacijos skyriuje buvo sudaryti 139 gimimo įrašai: 67 berniukai ir 64 mergaitės. Iš jų – net dvi poros dvynukų.

Praėjusiais metais populiariausi mergaitės vardai buvo Ema, Amelija, Viltė, Austėja ir Urtė. Buvo įdomesnių ir retesnių vardų, tarp tokių išskiriami mergaičių vardai – Nora, Teidė, Arielė, Dija, Matėja bei Maja.

Populiariausi berniuko vardai – Gabrielius, Dominykas, Motiejus, Domas ir Adomas. Berniukai gavo ir rečiau pasitaikančius vardus – Gajaus, Livijaus, Noelio, Erano, Dailiaus – vardus.

Pasak Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Daivos Juonienės, ankstesnės tendencijos, kad druskininkiečiai prisimena ir savo vaikams suteikia lietuviškus vardus, išlieka. Vaikams suteikti Jono, Motiejaus, Juozapo, Mindaugo, Juliaus, Kotrynos, Julijos, Eleonoros, Barboros vardai.

„Pastebime, kad ryškėja ir dar viena tendencija – tėvai nori suteikti užsienyje gimusiems vaikams arba vaikams, kurių vienas iš tėvų – užsienio pilietis, dvigubus vardus. Šiais metais suteikti vardai Eidenas Arianas, Isabella Junior, Anya Grace, Martyna Sofija“, – sakė D. Juonienė.