Druskininkų savivaldybei – Europos Tarybos ženklas už nepriekaištingą valdymą

Praėjusį ketvirtadienį Vilniaus rotušėje surengtos tarptautinės konferencijos metu Europos Tarybos ženklu už nepriekaištingą demokratinį valdymą (ELoGE) apdovanotos jo nusipelniusios savivaldybės, tarp kurių – ir Druskininkų savivaldybė.

„Šis Europos Tarybos ženklas už nepriekaištingą demokratinį valdymą – yra mūsų visų bendro darbo rezultatas. Jis patvirtina, kad einame teisingu keliu. Tad kviečiu tęsti pradėtus darbus, bendrauti, girdėti vieni kitus ir kurti savo svajonių Druskininkus“, – sakė Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Apdovanojimą atsiėmė Druskininkų savivaldybės vicemeras L. Urmanavičius (dešinėje) / Savivaldybės archyvo nuotrauka

Apdovanojimas už nepriekaištingą demokratinį valdymą reiškia, kad jį pelniusios savivaldybės gyventojai teigiamai vertina savivaldybės darbą, o savivaldybėje laikomasi Europos Tarybos nustatytų Gerojo valdymo principų: 1. dalyvavimo, atstovavimo, sąžiningo rinkimų organizavimo; 2. reagavimo; 3. veiksmingumo ir efektyvumo; 4. atvirumo ir skaidrumo; 5. teisėtumo; 6. etiško elgesio; 7. kompetencijos ir gebėjimų; 8. inovacijų ir atvirumo pokyčiams; 9. patvarumo ir ilgalaikės orientacijos; 10. stabilaus finansų valdymo; 11. žmogaus teisių, kultūrinės įvairovės ir socialinės sanglaudos; 12. atskaitomybės.

Savivaldybės buvo vertinamos pagal Europos Tarybos sudarytą metodiką. Europos ženklą už nepriekaištingą valdymą pelnė Druskininkų savivaldybė ir dar 28 šalies savivaldybės.

Druskininkų savivaldybė ELoGE ženklu apdovanojama jau antrą kartą, pirmą kartą Europos Taryba savivaldybes vertino 2020 m.

„Džiaugiamės, kad esame įvertinti, sėkmingai įgyvendinant gerojo demokratinio valdymo principus. Šis apdovanojimas – visos bendruomenės nuopelnas“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė Druskininkų savivaldybės vicemeras Linas Urmanavičius.

Kitas Europos Tarybos vertinimas numatomas 2026 m.

Druskininkų savivaldybei skirtas Europos Tarybos ženklas už nepriekaištingą valdymą / Savivaldybės archyvo nuotrauka