Druskininkų JUC: „Kuriame ateities kultūrą kartu su jaunimu“

Druskininkų jaunimo užimtumo centras (Druskininkų JUC) pasižymi ne tik energija, bet ir išskirtinėmis idėjomis, kurias įgyvendina drauge su jaunimu per projektines veiklas. Nuo birželio mėnesio centras tapo ne vien tik vietinių jaunuolių kūrybinio susibūrimo vieta, bet ir technologijų, kultūros epicentru.

Nuo ko viskas prasidėjo? O gi nuo to, kad „Maxima LT“ paskelbė kasmetį savo kvietimą dalyvauti „Mes bendruomenė 2023“ projekte. Centro darbuotojai, pasitarę su jaunimu, nutarė, kad sudalyvauti tikrai verta – idėjų netrūksta, o įsigytos priemonės padėtų įgyvendinti svajones. Taip dienos šviesą išvydo projektas „Jaunimas – tai kultūra, o kultūra – tai mes“. Ir tai tikrai ne tik šūkis ant popieriaus, o gražių iniciatyvų įgyvendinimas. Šį projektą parėmė „Maxima LT“ ir dalinai finansavo Druskininkų savivaldybė, taigi į Druskininkų JUC atkeliavo nauja, kokybiška ir elektros energiją tausojanti garso aparatūra, X-box konsolė, akumuliatorinis diskinis pjūklas, 3D spausdintuvas bei naujutėlaičiai būgnai.

„Maxima LT“ ir Druskininkų savivaldybei finansavus projektą „Jaunimas – tai kultūra, o kultūra – tai mes“, į Druskininkų JUC atkeliavo nauja, kokybiška ir elektros energiją tausojanti garso aparatūra, X-box konsolė, akumuliatorinis diskinis pjūklas, 3D spausdintuvas bei naujutėlaičiai būgnai / JUC archyvo nuotraukos

Puikiausia garso aparatūra diskotekų metu jau ne kartą išbandyta. „DJ Erikas Va“ bei „DJ Daddy Cool“ ir pats jaunimas pastebėjo, kad nauja garso kokybė kuria neprilygstamą klausymo patirtį, ji padeda perteikti visus muzikinius niuansus, suteikia ryškų skambesį, kuris itin malonus ausiai.

Senoji X-box konsolė buvo pakeista nauja, blizgančia ir kur kas greitesne. Nuo šiol visi mygtukai veikia šviesolaidžio greičiu, suteikdami jaunimui galimybę kokybiškai ir nepertraukiamai įveikti žaidimo kliūtis.

Na, o rugpjūčio 2-ąją visus sukvietėme į NBA turnyrą, kuriame jaunimas ne tik demonstravo savo žaidybinius įgūdžius, bet ir puikiai išreiškė bendravimo džiaugsmą ir žaidimų kultūros puoselėjimą.

Kol vieni jaunuoliai varžėsi X-box turnyre, kiti įsitraukė į muzikaliąją veiklą ir išpakavo bei išbandė naujuosius būgnus. Norinčiųjų atrasti ir išbandyti šį muzikos instrumentą atsirado ne vienas, belieka laukti stulbinančių pasirodymų ateityje.

3D spausdintuvas padėjo atnaujinti turimų žaidimų detales, atspausdinti naujas, o, panaudojus diskinį pjūklą, ne tik uždengti keli plyšiai „skate“ parke, bet ir centro kieme įkurdintos visų taip lauktos supynės.

Praėjusią savaitę Druskininkų JUC‘e virė intensyvus kūrybos bei gamybos prpcesas, nes jaunimas 3D spausdintuvu „prikepė“ įvairiausių puzzle bei žaidimų. Tai nebuvo paprasti pasibandymai, o tikri žingsniai į ateitį, skatinant jaunuolių kūrybinį mąstymą ir mokant juos kurti ne tik žaislus, bet ir praktiškai naudingus, unikalius daiktus, prototipus, kurie pasitarnautų kasdienoje.

Druskininkų JUC kviečia visus jaunuolius, turinčius unikaliausių idėjų, užsukti ir atrasti naujas priemones, padedančias išlaisvinti saviraišką bei prasmingai praleisti laisvalaikį.

Padėka skrieja „Maxima LT“, UAB, atrinkusiai ir finansavusiai projektą, bei Druskininkų savivaldybei, visada palaikančiai idėjų nestokojančias jaunimo iniciatyvas.

Druskininkų JUC informacija