Rekonstruojamas Druskininkų gydyklos Vonių skyrius, kitos procedūros atliekamos įprasta tvarka

Druskininkiečių ir miesto svečių pamėgtoje Druskininkų gydykloje prasidėjo rekonstrukcijos darbai. Kaip sakė Gydyklos vadovas Kęstutis Ramanauskas, kol ištikimiausieji įstaigos klientai laukia pamėgtų natūralaus mineralinio vandens ir gydomojo purvo vonių, jiems siūloma išmėginti daugybę kitų sveikatinimo procedūrų – gydykla veikia ir kviečia užsukti pasisemti sveikatos.

– Ar šiuo metu Gydykla veikia? Kokios procedūros atliekamos, kurių teks palaukti?

– Šiuo metu vyksta viso Vonių skyriaus atnaujinimo darbai, tad mūsų lankytojų pamėgtų vaistažolių, perlinių ir pušų ekstrakto vonių, terpentino ir angliarūgštės, gydomojo purvo vonių teks palaukti. Tačiau, kad neprailgtų laukimas, siūlome kelis specialius kompleksus, kad pacientai turėtų galimybę pasimaudyti mineraliniame vandenyje „Sveikatos rato“ patalpose. Jų trukmė – 30 arba 40 minučių, kaina –10 arba 12 Eur. Gydomojo purvo aplikacijos ir visos kitos procedūros (kineziterapija, vertikalios vonios, masažai, visos fizioterapinės) teikiamos įprasta tvarka. „Sveikatos ratas“ siūlomas tik savaitgaliais – nuo penktadienio iki sekmadienio imtinai. Taip pat kviečiame įsigyti mūsų vertikalių vonių abonementus (8 vertikalių vonių užsiėmimų kaina – 67 Eur, klasikinio masažo abonementus (8 masažai po 20 min. – 95 Eur).

– Kokiomis iš dabar atliekamų procedūromis rekomenduojama pasinaudoti profilaktikos tikslais, kurios labiau tinka, esant susirgimams ir įvairiems negalavimams?

– Atvėsus orams, siaučia įvairios viršutinių kvėpavimo takų ligos, tad inhaliacijos su propoliu ar mineraliniu vandeniu nuramina gleivinę, palengvina ligos eigą. Prie slogos ir sinusų uždegimų labai padeda šviesos terapija „Bioptron“. Niekur nedingo ir maudžiantys sąnariai, skaudančios nugaros ar panašūs negalavimai. Tokiu atveju mūsų gydytojai parenka tikrai efektyvias fizioterapijos procedūras (magnetoterapija, amplipulsterapija, elektrostimuliacijos ir kita) – kartu su šildančiomis procedūromis mūsų aukštos mineralizacijos baseine arba natūralaus gydomo purvo aplikacijomis, gydomaisiais masažais.

Gydyklos vadovas K. Ramanauskas Vonių skyriaus rekonstrukcijos metu kviečia išmėginti daugybę kitų sveikatinimo procedūrų / Roberto Kisieliaus nuotrauka

– Ar druskininkiečiai gali pasinaudoti nuolaidomis? Kokios ir kokioms procedūroms jos siūlomos?

– Druskininkų miesto gyventojai su „Druskininkiečio kortele“ gali gauti 15 procentų nuolaidą visoms procedūroms, išskyrus masažus ir sveikatingumo kompleksą „Sveikatos ratas“, abonementus. Mūsų vertikalių vonių ir klasikinio masažo abonementai irgi daugiau orientuoti į druskininkiečius. Jais pasinaudoti galima darbo dienomis – nuo pirmadienio iki ketvirtadienio. Įsigyjant minėtus abonementus, yra pritaikoma tikrai didelė nuolaida, lyginant su pavienių procedūrų kainomis.

– Papasakokite apie Gydyklos personalą. Žmonės, kurie pasinaudojo Gydyklos paslaugomis, negaili žodžių gydytojams, kineziterapeutams, masažuotojoms, registratūros darbuotojams ir vonių skyriuje dirbantiems ir kitas procedūras atliekantiems darbuotojams.

– Labai džiaugiamės išaugusiu teritorinių ligonių kasų kompensuojamos ambulatorinės medicininės reabilitacijos pacientų srautu. Manau, kad tai irgi savotiškas mūsų teikiamų paslaugų kokybės ir darbuotojų atsidavimo įvertinimas. Tiesiog dirbame ne dėl paukščiuko ties grafa „paslauga suteikta“, bet, kad maksimaliai padėtumėme žmogui, turinčiam vienokių ar kitokių rimtesnių sveikatos problemų. Ir gydytojai, ir kineziterapeutai, ir masažuotojos ar bendrosios praktikos slaugytojos tikrai jaučia kur kas didesnį pasitenkinimą darbu, kai mato pasiektą rezultatą. Tad padėkų ir teigiamų atsiliepimų tikrai sulaukia ne vienas specialistas – tiesiogiai pacientų pasakomų ar skambučiais, laiškais perduodamų vadovams. Mums itin smagu, kad mūsų komandą prieš du mėnesius papildė fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoja, taigi galime priimti daugiau pacientų.

Gydykla veikia ir kviečia užsukti pasisemti sveikatos / Centro „Aqua“ archyvo nuotraukos

– Kiek laiko vyks rekonstrukcija? Ar didelių pokyčių bus?

– Planuojama baigti remonto darbus dar šiais metais, ir jau  gruodį mūsų lankytojus turėtų pasitikti visiškai atnaujintas mineralinių ir purvo vonių skyrius. Bus keičiamas ir interjeras, ir pačios vonios. Pasiūlysime mūsų lankytojų pamėgtas mineralines ir purvo vonias, tačiau gilesnėse, platesnėse, patogesnėse voniose. Yra toks posakis: „Ta pati mergelė, tik kita suknelė“. Jis mums šiuo atveju tinka, nes laiko patikrintų tradicijų mes neatsisakome, tiesiog jas „apvelkame“ nauju drabužiu, kad šiuolaikinis pacientas jaustųsi maksimaliai komfortiškai, besigydydamas jaukioje aplinkoje. Planuojame ir staigmeną, tikimės, kad ji pavyks ir mūsų pacientus nudžiugins.

Druskininkų gydyklos informacija