Tarptautinis kalnų slidinėjimo sezonas Druskininkuose prasidėjo keturguba druskininkietės Liepos Karlonaitės pergale

Spalio 7-8 d. Druskininkų „Snow Arenoje“ Lietuvos nacionalinė slidinėjimo asociacija kartu su „Snow Arena“ organizavo Tarptautines kalnų slidinėjimo varžybas. Per dvi dienas sportininkai varžėsi keturiose slalomo rungtyse. Į varžybas susirinko per 120 dalyvių iš 24 šalių: Belgijos, Bosnijos ir Hercogovinos, Kipro, Čekijos, Estijos, Suomijos, Vokietijos, Graikijos, Honkongo, Vengrijos, Italijos, Kirgizijos, Latvijos, Libano, Lichtenšteino, Lietuvos, Liuksemburgo, Makedonijos, Lenkijos, Romunijos, Slovenijos, Slovakijos, Turkijos ir Ukrainos.

Kroatas I. Kosteličius pirmą kartą lankėsi uždarose slidinėjimo trasose ir planuoja vėl sugrįžti į Lietuvą ruošti geriausius Kroatijos kalnų slidininkus „Snow Arenoje“ / Aleksandr Pustovit nuotrauka

Varžybose gali dalyvauti tik tarptautinį kalnų slidinėjimo kodą turintys sportininkai nuo 15-os metų.

Džiugu, kad varžybose dalyvavo nemažai sportininkų iš Druskininkų, o antrus metus tarptautinėje arenoje startuojanti druskininkietė Liepa Karlonaitė buvo nepralenkiama visas 4 dienas ir pagerino savo varžybinių taškų rekordą.

Liepa yra Druskininkų sporto centro auklėtinė, taip pat atstovaujanti Kauno kalnų slidinėjimo klubui „Alpių Aidas“, kuriame treniruojasi su treneriais A. ir V. Aleksandravičiais.

Šios varžybos yra labai svarbus atrankos etapas į Jaunimo žiemos olimpiadą, kuri 2024 m. sausio mėn. pabaigoje vyks Pietų Korėjoje, Gangwone. Liepa yra viena pagrindinių pretendenčių į merginų vietą. Dėl vaikinų atrankos (kartu su dar vienu jaunuoju Italijos lietuviu) rungiasi dar du druskininkiečiai – Nojus Užkuraitis ir Adrijus Juknevičius.

Jie šiose varžybose taip pat pelnė labai svarbius varžybų atrankos ir pirmuosius karjeroje Tarptautinės slidinėjimo federacijos FIS taškus.

Toks didelis varžybų dalyvių skaičius ir šalių įvairovė džiugina „Snow Arena“ kolektyvą. Visos pastangos įtikti pagrindinėms pasaulio kalnų slidinėjimo šalims davė vaisių – šį sezoną, o ypač rugsėjį ir spalį „Snow Arenoje“ kas mėnesį lankosi po daugiau nei 100 komandų iš įvairiausių pasaulio vietų.

Šylant klimatui, didžioji dalis kalnų slidinėjimo šalių supranta, kad uždaros slidinėjimo trasos yra neišvengiama pasirengimo žiemos kalnų slidinėjimo sezono svarbiausiems startams dalis. Tai patvirtina ir viena didžiausių pasaulio kalnų slidinėjimo „žvaigždžių“ – kroatas Ivica Kosteličius, kuris pirmą kartą lankėsi uždarose slidinėjimo trasose ir tikrai planuoja vėl grįžti į Lietuvą ruošti geriausius Kroatijos kalnų slidininkus „Snow Arenoje“.

Druskininkietė L. Karlonaitė (viduryje) buvo nepralenkiama visas 4 dienas ir pagerino savo varžybinių taškų rekordą / Aleksandr Pustovit nuotrauka

Artimiausi kalnų slidinėjimo startai „Snow Arenoje“ numatomi lapkričio ir gruodžio mėnesiais.

„Snow Arena“ informaciją parengė Artūras Bikulč