Poilsiaujant tvarkytis nereikia? Reikia!

Į Druskininkų kurortą ilsėtis, pramogauti, sveikatintis atvyksta daug žmonių iš kitų regionų bei valstybių. Vieni iš jų turi čia įsigiję savo būstus, kiti apsistoja nuomojamuose apartamentuose, bet visi jie naudojasi savivaldybės sukurta atliekų tvarkymo sistema ir privalo laikytis atliekų tvarkymo taisyklių.

Atliekų tvarkymo taisyklės privalomos visiems: ir būstų savininkams, ir jų svečiams / ARATC archyvo nuotrauka

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro aikštelių priežiūros specialistai pastebi, kad po savaitgalių, kai sulaukiama daugiau atvykstančiųjų poilsiauti, daug greičiau užsipildo bendro naudojimo mišrių atliekų konteineriai, ne vienoje konteinerių aikštelėje aptinkama prie konteinerių paliktų atliekų.

Kai kurie nerūšiuotas atliekas išmetantys žmonės į kontrolierių klausimus, kodėl taip elgiasi, paaiškina: „Aš dabar poilsiauju, tai nerūšiuoju“.

Jiems ir visiems kitiems norime priminti, kad svečiai turėtų gerbti šeimininkus ir laikytis jų nustatytos tvarkos – rūšiuoti atliekas pagal savivaldybės, į kurią atvyko pailsėti, reikalavimus ir taisykles.

Tad nesvarbu, ar į savo poilsio būstą atvykstate patys, ar išnuomojate jį svečiams, pasirūpinkite, kad jame būtų sąlygos rūšiuoti bei lengvai prieinama informacija apie esminius rūšiavimo reikalavimus.

Tokią informaciją, suderinus su daugiabutį namą administruojančia įmone ar bendrija, ARATC aikštelių priežiūros specialistai gali patalpinti daugiabučio skelbimo lentoje, rūšiavimo atmintines įmesti į pašto dėžutes, o jei reikia didesnio atmintinių kiekio, jas ir pristatyti namų administratoriams. Dėl atmintinių pristatymo ir informacijos skelbimo daugiabučiuose namuose prašome kreiptis į ARATC aikštelių priežiūros specialistą savivaldybėje tel. 8 658 14413.

Druskininkų savivaldybės tarybos patvirtintos Atliekų tvarkymo taisyklės numato, kad visi atliekų turėtojai PRIVALO:

– rūšiuoti atliekas jų susidarymo vietose, t. y. – namuose;

– naudotis tik tais komunalinių atliekų surinkimo konteineriais, kuriuos davė paslaugos teikėjas, Savivaldybė ar ARATC;

– laikytis konteinerių naudojimosi ir rūšiavimo instrukcijų ir dėti į konteinerius tik tas komunalines atliekas, kurioms šie konteineriai yra skirti.

DRAUDŽIAMA:

– išmesti atliekas gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose, miškuose, laukuose ir kitur bei palikti jas šalia komunalinių atliekų konteinerių,

– atliekas iš individualių konteinerių pernešti į bendro naudojimo konteinerius.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija