Nacionalinės moksleivių akademijos Vasaros sesijos dalyviai pristatė savo įžvalgas apie Druskininkų turizmo sektorių

Du kartus per metus Nacionalinė moksleivių akademija savo mokiniams organizuoja sesijas, Vasaros sesija yra organizuojama Druskininkuose. Sesijų metu mokiniai dalyvauja savo sekcijos paskaitose, semiasi žinių iš geriausių savo srities profesionalų: mokslininkų, dėstytojų, kultūros veikėjų. Vakarais moksleiviai dalyvauja vakaro renginiuose, kuriuose savo patirtimi dalinasi ir į įdomiausias diskusijas įtraukia žymiausi šalies ir užsienio kultūros bei meno atstovai, politikai, mokslininkai.

Šiemet Nacionalinės moksleivių akademijos Vasaros sesijos dalyviai, Ekonomikos sekcijos moksleiviai, turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su Druskininkų turizmo rinka, jos tikslais, biudžetu, kylančiais iššūkiais / Edgaro Tamkevičiaus nuotraukos

Šiais metais Nacionalinė moksleivių akademijos Vasaros sesijos dalyviai, Ekonomikos sekcijos moksleiviai, turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su Druskininkų turizmo rinka, jos tikslais, biudžetu, kylančiais iššūkiais.

Druskininkų savivaldybės vicemeras Simonas Kazakevičius pasidžiaugė bendradarbiavimu su Nacionaline moksleivių akademija. Pasak jo, jaunoji karta ateina su nauju požiūriu, kurį išgirsti labai svarbu.

Vasaros sesijos dalyviai – mokiniai iš Lietuvos, Vokietijos ir Ukrainos – savivaldybės vadovams ir specialistams pristatė savo įžvalgas apie tai, kaip būtų galima į Druskininkus pritraukti daugiau turistų iš Vokietijos.

„Šiais metais sulaukėme apie 100 gabiausių moksleivių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Vokietijos, Ukrainos. Kad galėtų patekti į Nacionalinę moksleivių akademiją, moksleiviui keliami labai aukšti kriterijai. Labai džiaugiuosi, kad į šią sesiją įtraukėme 3 mūsų savivaldybės moksleivius, kuriems asmeniškai niekas nekainavo. Tikiu, kad jie įgaus neįkainojamos patirties, žinių, nes šioje akademijoje moko geriausi dėstytojai. Sutarėme, kad Akademijos Ekonomikos sekcijos dalyviai padirbės ir paruoš pristatymus su pasiūlymais, kaip daugiau pritraukti turistų į mūsų kurortą iš užsienio rinkų. Nauja karta ateina su nauju požiūriu, o mums visada įdomu išgirsti, kokiu dar kitu kampu galime pažvelgti į Druskininkų turizmo rinką. Juk jų mintys – mūsų ateitis. Tikiu, kad ir patiems moksleiviams buvo įdomu susipažinti su Druskininkų turizmo sritimi, jos tikslais, iššūkiais, biudžetu. Manau, kad tokios užduotys, kai vaikams suteikiama tikra informacija, tikri skaičiai ir apimtys, jų prašoma pateikti savas mintis bei pasiūlymus, kaip galima tą sritį tobulinti, yra geriausias mokymosi procesas. Apimama labai daug sričių – nuo viešo kalbėjimo iki finansinių, rinkodaros įgūdžių“,  – sakė vicemeras S. Kazakevičius.

Nacionalinė moksleivių akademija yra papildomo ugdymo institucija, kurioje mokosi mokslui ir muzikai gabūs Lietuvos vaikai. Nuo 2004 m. NMA ugdymo programas yra baigę daugiau nei 1300 talentingiausių vaikų. Akademijoje stiprinamas Lietuvos intelektinis potencialas, investuojama į gabius ir motyvuotus vaikus. Nepaisant gyvenamosios vietos, talentingiems mokiniams sudaromos sąlygos mokytis pas geriausius Lietuvos ir kitų šalių dėstytojus bei mokytojus.