Penki VESK Pietų Lietuvos filialo masažuotojo programos mokiniai stažavosi Italijoje

Vasaros pradžioje organizuota ERASMUS+ KA1 pagrindinio veiksmo profesinio mokymo mobilumo projekto (2022-1-LT01-KA121-VET-000067671) dalyvių stažuotė Italijoje. Joje dalyvavo penki atrinkti masažuotojo programos mokiniai iš Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centro Pietų Lietuvos filialo.

Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centro (VESK) Pietų Lietuvos filialas, įgyvendindamas projektą „Erasmus+KA1“, turėjo galimybę išsiųsti savo mokinius atlikti mobilumo praktiką pietryčių Italijoje. Stažuotė truko 3 savaites Apulijos regione, kuriame mokinius mielai priėmė organizacijos Duei srl atstovai. Pagrindinės stažuotės tikslas – tobulinti mokinių profesines ir tarptautines kompetencijas, stažuojantis užsienio šalyje.

Mokiniai turėjo nepakartojamą galimybę atlikti masažo praktiką pietų Europos šalyje ir mokytis iš šios srities profesionalų, įgyti tarptautinių žinių ir naujų įgūdžių. Labai svarbu pabrėžti, kad buvo dirbama su tarptautine komanda, todėl buvo gilinamos įvairių sričių žinios – kritinis mąstymas, organizuotumas, iniciatyvumas, vadovavimas bei anglų ir italų kalbos. Žinoma, stažuotės metu buvo gerinami ir profesiniai įgūdžiai – laikysenos masažo, veido ir klinikinio veido masažo, visceralinis masažo, chromoterapijos ir įvairių kitų technikų.

Stažuotėje Italijoje dalyvavo penki atrinkti masažuotojo programos mokiniai iš VESK Pietų Lietuvos filialo / Vaidos Jautakienės asmeninio archyvo nuotraukos

Vizito metu kiekviena diena prasidėdavo nuo paskaitų, kuriose VESK Pietų Lietuvos filialo mokiniai mokėsi atlikti limfodrenažinį ir sportinį masažus bei kitus, anksčiau minėtus masažo variantus. Po pietų būdavo suteikta galimybė atlikti masažą klientams, todėl mokiniai realiai pritaikė jau turimus ir naujai įgytus praktinius įgūžus. Buvo organizuojamos ir kultūrinės programos. Mokiniai aplankė Gargano miestelius ir pusiasalį, pamatė Foresta Umbra mišką (UNESCO paveldas), keliavo Švento Pranciškaus keliu link vienuolyno, pamatė šv. Eugenijos saloje esantį švyturį, taip pat nuvyko iki nuo 10 amž. išlikusios Peschici miestelyje esančios pilies ir šio miestelio istorinio senamiesčio.

Stažuotės pabaigoje visų mokinių įgytos žinios ir pagerinti įgūdžiai buvo įvertinti, jiems įteikti tarptautiniai sertifikatai bei EUROPASS mobilumo dokumentai. Tikime, kad sukaupta geroji patirtis mūsų mokiniams pravers profesinėje srityje, padės sėkmingai konkuruoti darbo rinkoje, o praplėstas kultūrinis akiratis prisidės prie mokinių asmeninio tobulėjimo.

Norintys dalyvauti tokio tipo stažuotėse visada yra laukiami VESK Pietų Lietuvos filiale. Pirmas žingsni įgyvendinti savo tikslus – pradėti mokytis profesinės karjeros centre, kuris vykdo įvairias mokymo programas, atsižvelgiant į miesto gyventojų poreikius, nuolat stebint darbo rinkos pokyčius. Dirbantiems ir norintiems mokytis sudaromos sąlygos darbą derinti su studijomis, o abiturientams – su galimybe įgyti išsilavinimą.

Primename, kad jau prasidėjo priėmimas. Prašymus galima pateikti per LAMA BPO priėmimo sistemą – www.lamabpo.lt./profesinis-mokymas. Jeigu Jums kyla klausimų, pildant prašymą LAMA BPO sistemoje, kviečiame atvykti į Kurorto profesijų skyrių (Vilniaus al. 30, Druskininkai) arba Verslo ir technologijų profesijų skyrių (Ryto g. 19, Kailinių k., Lazdijų r. sav.). Priėmimo klausimais konsultuojama kiekvieną darbo dieną nuo 9 iki 16 valandos. Kviečiame drąsiai skambinti ir užduoti rūpimus klausimus tel. +370 (313) 51 091