Leipalingio progimnazijos mokiniai smagiai leido laiką sporto stovykloje

Šią vasarą 36 Leipalingio progimnazijos mokiniai dalyvavo vasaros poilsio sporto stovyklos veiklose. Stovyklos tikslas buvo organizuoti vaikams patrauklią, turiningą, aktyvią ir prasmingą veiklą, kuri skatintų vaikų norą aktyviai sportuoti, pažinti įvairias sporto šakas, kūrybiškai pritaikyti savo gebėjimus ir polinkius, ugdytų įvairiapuses kompetencijas. Stovykla buvo skirta: specialiųjų poreikių, rizikos grupės vaikams, vaikams, kuriems reikalinga elgesio ir emocijų valdymo prevencija.

Stovyklos metu vaikai pramogavo „Druskininkų vandens parke“, ,,Uno parke“, susipažino ir jodinėjo žirgais „Augų ūkyje“, šėrė ūkyje gyvenančius gyvuliukus, išvykos pabaigoje smagiai pasivažinėjo karieta. Vaikai išbandė daug įvairių sportinių veiklų, patyrė daug gerų emocijų, lankėsi edukacijoje ,,Druskininkų muziejuje“, piknikavo ,,Karolio Dineikos parke“, maudėsi Vijūnėlės tvenkinyje, vyko į turistinį žygį prie Avirio ežero. Stovyklautojai taip pat aktyviai leido laiką sportuodami, žaidė įvairius stalo žaidimus, užsiėmė kūryba – tai suteikė vaikams daug gerų emocijų, įspūdžių ir kompetencijų – socialinių ir emocinių, pažinimo, mokėjimo mokytis, pilietiškumo, kultūrinių, komunikavimo. Vaikai puikiai praleido laiką stovykloje, kurioje pasisėmė ištvermės ir kantrybės.

Druskininkų savivaldybės Leipalingio progimnazijos projektas „Sportuokime visi – maži ir dideli!“, bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, administruojamas Švietimo mainų paramos fondo, mokykloje vykdomas jau treti metai. Druskininkų savivaldybė prie šio projekto prisideda 10 procentų. Šio projekto įgyvendinimo laikotarpis: 2021-06-14 – 2024-06-21. Jau treti metai progimnazijos vaikai turi galimybę stovyklauti vasaros poilsio sportinėje stovykloje, kuri yra finansuojama iš Sporto rėmimo fondo ir Druskininkų savivaldybės biudžeto lėšų.

Leipalingio progimnazijos informacija