Kaip pašalinti gilias purvo dėmes iš drabužių?

Lengviausias būdas pašalinti dėmes yra tada, kai yra informacijos apie tai, kada ir kaip jos atsirado. Ir yra keletas priemaišų, kurios nėra iškart aptinkamos. Ir tokiu atveju dažnai tiesiog neįmanoma nustatyti, kuo susitepėte.

Kaip nustatyti, su kokio tipo dėme susiduriate?

Vandenyje tirpūs pėdsakai turi aiškų ir ryškų kontūrą. Jei dėmės sudėtyje yra pigmento intarpų, tada, kaip taisyklė, spalva prie dėmės kraštų yra tamsesnė nei centre. Vandeniui atsparios arba riebalų dėmės neturi aiškiai apibrėžtų ribų. Jei tokioje dėmėje yra pigmento, švieži nešvarumai bus lengviau pašalinami, nei seni. Taip yra dėl oksidacijos procesų, vykstančių riebalų bazėje.

Pagal savo cheminę prigimtį nešvarumai yra:

  • Pigmentiniai (kavos, arbatos, vyno, vaisių sulčių ir kt. pėdsakai);
  • Baltymai (kraujas, pienas, žuvis ir kt.);
  • Aliejus ir riebalai (bet koks riebus maistas, pramoniniai aliejai ir kt.).

Namų šeimininkės visada turi po ranka daug įvairių naminiu būdu paruoštų priemonių, kaip susidoroti su nešvarumais. Daugelis jų yra gana veiksmingi. Tačiau yra viena problema, ne visada galime numatyti jų taikymo rezultatą, nes jų veiksmingumas ne visada buvo įrodytas.

Šiuo atžvilgiu profesionalūs preparatai yra daug saugesni ir patogesni naudoti.

Skalbimo milteliai kiekvieną kartą parenkami atsižvelgdami į dėmės pobūdį. Nėra universalaus dėmių valiklio, kad ir ką mums pažadėtų rinkodaros specialistai. Dauguma skalbimo priemonių skirstomos į du tipus: antipigmentines dėmes ir preparatus vandeniui atsparioms dėmėms. Galutinis valymo rezultatas priklauso nuo jų panaudojimo sekos.

Renkantis buitinę chemiją tokiems tikslams, atkreipkite dėmesį į jos formą ir paskirtį.

  • Milteliai. Norint pašalinti nešvarumus nuo tankių ir šiurkščių audinių,
  •  

pageidautina naudoti šios grupės dėmių valiklius.

  • Skysčiai. Šioje formoje yra įvairūs koncentratai, purškalai, geliai ir tt. Skysti

dėmių valikliai rekomenduojami švelniems daiktams plauti.

Kad būtų galima pašalinti užterštumą, rinkitės universalius arba pagal paskirtį skirtus miltelius ir skysčius. Gėrimai, uogos, vaisiai, žolė ir panašiai ant audinio palieka dėmes, kurias dažniausiai galima pašalinti spalvotu dėmių valikliu. Kartais į drabužius ir kitus daiktus patenka aliejaus, riebalų iš maisto, rūdžių, rašalo ir pan. Universalūs milteliai, skysčiai ir pieštukai gali padėti pašalinti tokio tipo nešvarumus.