Romantiško stiliaus interjeras: kas jam būdinga?

Romantišku galime pavadinti Provanso stilių ir į jį panašius, kuriuose dominuoja švelnumas bei jaukumas. Savo namuose tokį galite turėti visai lengvai. Svarbu tik pasirinkti tinkamas detales.

Baldai

Kalbant apie jaukumą, tai mediniai baldai čia lygių neturi, todėl kurdami tokį interjerą žvalgykitės medinių baldų. Puikiai tiks balti, švelniai kreminės spalvos, pilkšvi, o kai kurie geba idealiai priderinti iš gelsvus, žalsvus, žydrus ar rožinius baldus. Romantiškas interjeras yra švelnus, todėl neretai baldai pasirenkami aptakesnių, lengvų formų, turintys mažiau kampų, pavyzdžiui, vietoj įprastų keturkampių stalų tobulai tiktų apvalūs išskleidžiami stalai. Tiesa, išskleidžiami bus labai praktiškas ir funkcionalus sprendimas.

Spalvos

Romantiškame interjere rasite daug baltos, kreminės ar kitų pastelinių atspalvių. Jei nebijote drąsesnių akcentų, galite apdailai, tekstilei, durims, langinėms ar kitiems mažesniems elementams rinktis tokias žavingas ir mielas spalvas kaip rausva, melsva, švelni žalia ir pan.

Dekoro elementai

Romantiškas stilius namuose tiesiog neįsivaizduojamas be jaukumo suteikiančių švelnių, minkštų elementų. Tam puikiai tiks kilimai, kailiai, pagalvėlės, dailios užuolaidėlės ir pan.

Augalai

Patalpa be augalų tikrai atrodo kiek nykoka. Augalai visada suteikia spalvų ir gyvumo. Romantiškam interjerui tinka tiek žali, tiek žydintys.