Prašymų formos – skaitmenizuotos

Druskininkų savivaldybės administracija, įgyvendindama projektą „Paslaugų teikimo ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas“, inicijavo prašymų formų skaitmenizavimo procesą. Buvo inventorizuoti visi dažniausiai naudojami Administracijos teikiamų paslaugų prašymų formų šablonai ir skaitmenizuoti virtualioje erdvėje.

Šiuo metu Druskininkų savivaldybės administracija bei seniūnijos, priimdamos gyventojų prašymus, naudoja skaitmenizuotas prašymų formų alternatyvas. Įgyvendinant projektą, buvo įsigyti 8 vnt. gyventojų parašui autentifikuotų pritaikytų planšetinių kompiuterių bei sukurtos ir sudiegtos skaitmenizuotos patvirtintos prašymų formos. Pradėjus naudoti skaitmenizuotas prašymų formas, gyventojai gali išmaniai užpildyti savo aktualaus prašymo formą planšetėje. Tokiu būdu nėra kaupiami dideli kiekiai popierinių prašymų formų, o specialistai iškart registruoja elektroninį prašymą dokumentų valdymo sistemoje ir teikia atitinkamiems Savivaldybės administracijos specialistams vykdymui.

Kai prašymų formos skaitmenizuotos, atvykus į Savivaldybę, ne tik patogu pateikti norimą prašymą, išvengiama popierinių dokumentų, optimizuojami prašymų procesai, bet ir vykdomas tiesioginis informacijos perkėlimas saugojimui į archyvus. Administracijos specialistai pateikia reikalingą prašymo formą pildymui ir užtikrina reikalingos pagalbos teikimą, pildant virtualią formą.

Dar viena naujovė – virtualios asmens bylos socialinės paramos klientams. Nuo šiol, užpildžius skaitmenizuotą prašymo formą ir nekaupiant popierinių dokumentų, yra atveriamos virtualios asmenų bylos, kuriose, pagal reikalavimus, saugiai kaupiami reikalingi gyventojų prašymai. Visi gyventojų pateikti prašymai ir kiti dokumentai lengvai ir greitai pasiekiami.

„Džiaugiuosi, kad išmanūs sprendimai prisideda prie teikiamų paslaugų kokybės gerinimo. Kaip visada, vienas iš svarbiausių Savivaldybės prioritetų – operatyvus ir kokybiškas paslaugų teikimas bendruomenei. Nuolat analizuojame gaunamų paslaugų kiekius, gyventojų apklausos rezultatus, jų pasiūlymus, todėl skaitmenizuotos paslaugų prašymų formos yra dar vienas žingsnis į priekį link patogesnio ir modernesnio paslaugų suteikimo gyventojams. 2023 metais laukia ir daugiau išmanių technologinių naujienų gyventojams – išankstinė registravimosi pas administracijos specialistus sistema bei nauja Savivaldybės interneto svetainė. Labai džiaugiamės, galėdami pasiūlyti gyventojams bei kurorto svečiams patogesnių įrankių paslaugų bei informacijos suteikime“, – sakė Savivaldybės administracijos direktorė
Vilma Jurgelevičienė.