Kaip išsirinkti tinkamą šampūną?

Žvilgantys ir sveikai atrodantys plaukai yra puiki įvaizdžio detalė. O ir sulaukti komplimentų dėl nepriekaištingai atrodančių plaukų taip pat malonu, tiesa? Didele dalimi prie plaukų išvaizdos prisideda šampūnas, bet išsirinkti tinkamiausią, kai pasiūla tokia didžiulė, nėra lengva. Į ką atsižvelgti?

Plaukų tipas

Jei sausus plaukus plausime su riebiems skirtu šampūnu, gero rezultato galime ir nesitikėti, todėl labai svarbu parinkti plaukų tipą atitinkantį šampūną. Jei turite sausus plaukus, rinkitės šampūną, kuris skirtas sausiems plaukams ir išsausėjusiai galvos odai – tokia priemonė juos drėkins, suteiks glotnumo, plaukus bus lengviau iššukuoti.

Riebiems plaukams ieškokite būtent tokiam tipui skirto šampūno. Patariama riebių plaukų neplauti kasdien, nes kuo dažniau plausite, tuo labiau jie bus linkę riebaluotis. Nesirinkite stipriai drėkinančių, kreminių šampūnų.

Jei turite dažytus plaukus ir norite ilgiau išsaugoti jų spalvą, stiprinti (kas ypač aktualu šviesintiems plaukams), rinkitės būtent dažytiems plaukams skirtus šampūnus. Venkite sudėtyje turinčių sulfatų, o geriau rinkitės turinčius augalinių ekstraktų, aminorūgščių.

Plaukų ir galvos odos būklė

Viena iš dažnesnių problemų – sausa, pleiskanojanti galvos oda. Jei turite šią problemą, rinkitės šampūnus nuo pleiskanų, taip pat tinkančius sausai, jautriai odai. Tokiu atveju neretai reikia naudoti ir gydomąjį šampūną, tačiau šiuo atveju geriausiai patars gydytojas dermatologas.

Jei turite plonus plaukus, venkite kreminės konsistencijos šampūnų ir prioritetą teikite skaidriems, kurie yra švelnesnės sudėties, suteikia plaukams apimties. Ploniems plaukams netiks šampūnas, kurio sudėtyje yra silikono.

Neretą vargina plaukų slinkimo problema. Tokiu atveju verta pasidairyti slenkantiems plaukams skirto šampūno, kurio sudėtyje bus plaukų svogūnėlius maitinančių ingredientų, o tai padės stiprinti plaukus.

Pažeistiems, nusilpusiems, lūžinėjantiems plaukams irgi reikalinga speciali priežiūra. Rinkitės pažeistiems plaukams skirtus šampūnus su hialurono rūgštimi, kolagenu, keratinu – šios medžiagos padės atkurti plauko struktūrą.

Kokių medžiagų neturi būti šampūno sudėtyje?

Tiek perkant parduotuvėje, tiek internetu, verta skaityti šampūnų sudėtį. Puiku, jei ingredientų sąraše rasite kuo daugiau natūralių medžiagų. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad sąraše nebūtų konservantų, alergenų, parabenų, sulfatų bei kitų kenksmingų medžiagų.