Mažylio susilaukusiems druskininkiečiams – finansinė savivaldybės parama

Balandžio 19 d. posėdžiavusi Druskininkų savivaldybės taryba pritarė, kad naujagimio susilaukusiems druskininkiečiams būtų skiriama vienkartinė finansinė parama – 840 eurų. Iš 28 savivaldybių, skiriančių papildomą finansinę paramą šeimoms, Druskininkų savivaldybės išmoka yra didžiausia.

Pasak Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko, naujagimis visada yra didelis džiaugsmas, tačiau jam gimus, atsiranda ir nemažai papildomų rūpesčių.

Dėl savivaldybės skiriamos finansinės paramos tėvai turėtų kreiptis į Druskininkų savivaldybės administracijos „Vaikas+“ specialistę A. Dyburienę ir pateikti laisvos formos prašymą / Dianos Sinkevičiūtės nuotrauka

„Norėdami pasveikinti mažylį ir jo šeimą, kartu pasidžiaugti, parodyti, kad jis rūpi mūsų bendruomenei, nuo šiol kiekvienam mažajam druskininkiečiui iš savivaldybės biudžeto skirsime vienkartinę finansinę paramą. Praėjusiais metus Druskininkų savivaldybėje užregistruoti 156 naujagimiai. Per metus mažylių išmokoms susidarys nemaža pinigų suma, tačiau šioje vietoje finansinė parama šeimoms labai reikalinga“, – sakė meras R. Malinauskas.

Svarbu žinoti, kad vienkartinės išmokos bus skiriamos, kai abu tėvai (ne trumpiau, nei 6 mėn.) yra deklaruoti Druskininkų savivaldybėje ir čia deklaruoja naujagimį.

Dėl savivaldybės skiriamos finansinės paramos tėvai turėtų kreiptis į Druskininkų savivaldybės administracijos „Vaikas+“ specialistę Astą Dyburienę ir pateikti laisvos formos prašymą.

Gimus dvynukams, savivaldybė iš savivaldybės biudžeto lėšų šeimai skirs 3140 eurų dydžio vienkartinę išmoką, trynukams – 4710 eurų dydžio išmoką.

Valstybė naujagimiams taip pat skiria 539 eurų dydžio vienkartinę išmoką.

Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas: „Norėdami pasveikinti mažylį ir jo šeimą, kartu pasidžiaugti, parodyti, kad jis rūpi mūsų bendruomenei, nuo šiol kiekvienam mažajam druskininkiečiui iš savivaldybės biudžeto skirsime vienkartinę finansinę paramą. Praėjusiais metus Druskininkų savivaldybėje užregistruoti 156 naujagimiai. Per metus mažylių išmokoms susidarys nemaža pinigų suma, tačiau šioje vietoje finansinė parama šeimoms labai reikalinga.“