Baigiamajame Lietuvos Globos centrų projekto renginyje – padėka Druskininkų savivaldybei

Vilniaus oro uosto konferencijų centre organizuotas baigiamasis Lietuvos Globos centrų projekto renginys, kurio metu projekto komanda padėkojo visiems Globos centrams už bendradarbiavimą, apžvelgė vaikų globos sistemos pokyčius, palygino Lietuvos globos situaciją su Latvija ir Estija.

Druskininkų savivaldybei padėką įteikė Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė V. Augienė ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė I. Skuodienė/ Savivaldybės archyvo nuotrauka

Renginio metu Druskininkų savivaldybei įteikta padėka už bendrą keturių metų kelionę, siekiant kilnaus tikslo – kiekvienam Lietuvos vaikui užtikrinti saugią vaikystę ir šeimos aplinką. „Tikime, kad, žengdami kartu, užaugome ir sukūrėme svarų pokytį paslaugų šeimai plėtros ir kokybės srityje. Ačiū, kad įsitraukėte, išgirdote, palaikėte, padėjote ir lydėjote šiame prasmingame kelyje. Ačiū už Jūsų įsipareigojimą ir toliau eiti šiuo keliu, kuriant Lietuvos vaikų, o kartu ir visos šalies gerovę“, – rašoma padėkoje, kurią įteikė Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Vilma Augienė ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadovė Ilma Skuodienė.

Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius pasidžiaugė, kad 2018 m. įsteigtas Druskininkų globos centras veikia sėkmingai, jame dirbanti komanda atsakingai rūpinasi visais globos klausimais, aktyviai dalyvauja globos savaitei skirtuose renginiuose, šviečia bendruomenę globos tema.

„Druskininkuose niekada neturėjome vaikų globos namų – jau daug metų sutelktai siekiame, kad vaikai būtų globojami šeimose. Džiugu, kad per pastaruosius keletą metų apie globos temą imama kalbėti garsiai ir atvirai. Ačiū visiems druskininkiečiams ir Socialinių paslaugų centro darbuotojams, kurie atsakingai rūpinasi be tėvų likusių vaikų globa. Žinoma, norėtųsi, kad daugiau druskininkiečių išdrįstų tapti globėjais“, –sakė Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas L. Urmanavičius.

Kokie Lietuvos Globos centrų esminiai pokyčiai įvyko per ketverius metus?

– perpus sumažėjo globos institucijose gyvenančių vaikų;

– kelis kartus išaugo budinčių globotojų skaičius;

– specialiuose mokymuose parengta daugiau nei 2 000 globėjų (rūpintojų) ir įtėvių;

– centralizuotai visoje šalyje išvystytas globos centrų tinklas, kuris palydi globėjus nuo ketinimų globoti pradžios iki dienos, kai užaugęs globotinis pradeda savarankišką gyvenimą.

„Druskininkuose niekada neturėjome vaikų globos namų – jau daug metų sutelktai siekiame, kad vaikai būtų globojami šeimose. Džiugu, kad per pastaruosius keletą metų apie globos temą imama kalbėti garsiai ir atvirai. Ačiū visiems druskininkiečiams ir Socialinių paslaugų centro darbuotojams, kurie atsakingai rūpinasi be tėvų likusių vaikų globa. Džiaugiuosi, kad šiuo metu nei vienas mūsų savivaldybės vaikas negyvena globos namuose. Žinoma, norėtųsi, kad daugiau druskininkiečių išdrįstų tapti globėjais“, – sakė Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas L. Urmanavičius.