Bus vykdomos prevencinės akcijos

Informuojame, kad 2023 m. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Druskininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai kartu su Druskininkų savivaldybės administracijos darbuotojais vykdys šias akcijas: „Padėk artimui“, „Saugūs namai“ ir „Būk saugus, moksleivi“.

Akcijų „Padėk artimui“, „Saugūs namai“ metu bus lankomasi gyventojų būstuose, suteikiant konsultacijas ir patarimui gaisrinės saugos klausimais, kaip pasirengti ir saugiai elgtis ekstremaliųjų įvykių ar ekstremaliųjų situacijų metu, atkreipiamas dėmesys į tinkamą kietojo kuro krosnių, dūmtraukių įrengimą ir naudojimą, elektros instaliaciją, kitus įrenginius, dėl kurių gali kilti gaisras, paaiškinama, kodėl reikalingi autonominiai dūmų detektoriai.

Akcijos „Būk saugus, moksleivi“ metu bus lankomasi šalies mokyklose (ikimokyklinėse įstaigose) arba mokiniai, auklėtiniai galės atvykti į Druskininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos patalpas. Apsilankymo metu mokiniai supažindinami su temomis, atsižvelgiant į sezoniškumą ir temų aktualumą konkrečioms mokinių amžiaus grupėms. Didžiausią dėmesį skiriant supažindinti mokinius su saugaus elgesio taisyklėmis buityje ir gamtoje, paaiškinti kaip saugiai elgtis prie vandens telkinių ir vandenyje, ant ledo, ką daryti įlūžus, kaip elgtis įvykus nelaimei.