Druskininkuose išdalinti Lietuvos 10 šokių čempionato medaliai

Vasario 4 ir 5 dienomis Druskininkuose veikiančiame Lietuvos sporto centro komplekse „Druskininkai“ organizuotas nacionalinis 10 šokių čempionatas, kuriame šokėjai iš visos Lietuvos atkakliai varžėsi dėl laimėtojų titulo bei mero taurės.

Renginio dalyvius pasveikino Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas ir savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė / Organizatorių nuotraukos

Renginio dalyvius pasveikino Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas ir savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė. Abi čempionato dienas žiūrovai turėjo galimybę pamatyti puikų reginį – varžybose buvo atliekami ir standartiniai, ir Lotynų Amerikos šokiai. Varžybas stebėjęs gausus
būrys druskininkiečių dvi dienas galėjo mėgautis aukščiausio lygio sportininkų pasirodymais, spalvingu ir įsimintinu reginiu.
Dešimties šokių disciplina ypatinga tuo, kad šokėjų atliekami ir standartiniai, ir Lotynų Amerikos šokiai yra vertinami bendroje įskaitoje. Kaip pabrėžė turnyrą stebėjusi daugkartinė Pasaulio, Europos ir Lietuvos čempionė Ieva Sodeikienė, dešimties šokių varžybos iš sportininkų reikalauja didelio susikaupimo ir ištvermės, nes varžybos yra daug intensyvesnės fiziškai, o taip pat šokėjams tenka pasiruošti skirtingo charakterio šokiams.