Visuotiniame narių susirinkime apsvarstyti svarbūs Vietos veiklos grupės klausimai

Sausio 30 dieną, pirmadienį, sušauktame Druskininkų Vietos veiklos grupės visuotiniame narių susirinkime dalyvavo ir Druskininkų savivaldybės vadovai. Susirinkime aptarti aktualūs klausimai: pristatyta praėjusių metų Druskininkų VVG veiklos ir finansinė ataskaita, VšĮ „Sūrūs vėjai“ veikla, planuojami Druskininkų VVG projektai.

Susirinkusieji taip pat aptarė bendruomenių strategijose norimas vystyti idėjas, kuriamą naujo laikotarpio VVG strategijos eigą.

Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas pristatė šiuo metu Druskininkuose įgyvendinamus projektus, su bendruomenių atstovais diskutavo apie bendruomenių poreikius, problemas, lūkesčius, galimybes labiau įsitraukti į kurorto turizmo, maitinimo sektorius.

Susirinkime aptarti aktualūs klausimai: pristatyta praėjusių metų Druskininkų VVG veiklos ir finansinė ataskaita, VšĮ „Sūrūs vėjai“ veikla, planuojami Druskininkų VVG projektai / Dianos Sinkevičiūtės nuotraukos

„Pristačius planus dėl dviračių takų atnaujinimo, bendruomenių atstovai išsakė lūkestį, kad nauji dviračių takai nusidriektų per kaimiškąsias vietoves, lankytinus objektus. Labai gaila, kad daugiau kaip prieš dešimtmetį valstybės turėtas įgyvendinti „Euro Velo“ projektas, kuris dviračių takais turėjo sujungti Lietuvą su Lenkija, o kartu ir mūsų kaimiškąsias teritorijas su Druskininkais, taip ir nebuvo įgyvendintas. Šiandien situacija tokia, kad regioninių lėšų nepakanka net atnaujinti jau esamus dviračių takus, ką jau kalbėti apie naujų tiesimą. Todėl pagrindinė mūsų užduotis išlieka ieškoti naujų galimybių, naujų fondų, kurie leistų finansuoti naujų dviračių takų tiesimą“, – sakė meras R. Malinauskas.

Susitikimo metu pasidžiaugta, kad daugiau kaip 2 000 žmonių praėjusiais metais sužinojo, kad yra dzūkiška „Griekynė“, Druskininkų miškuose susitiko su Dzūkijos razbaininkais, degustavo sūrius pas Gražiną Auguvienę, sužinojo Leipalingio dvaro paslaptis ir išbandė daugybę kitų puikių edukacijų, kurias siūlo VšĮ „Sūrūs vėjai“.

VVG narių susitikimas vyko Ricieliuose, Eimanto ir Justinos Mazaliauskų sodyboje „Vila Rica“. Sodybos šeimininkai pristatė sodybos istoriją, pavaišino vietos žolelių arbata, pyragu, kuris pagamintas pagal Justinos močiutės receptą, kita vietos produkcija.

Eimantas Mazaliauskas, kaip Ricielių bendruomenės pirmininkas, pasidžiaugė, kad Ricieliuose norima kurti turistinį-edukacinį maršrutą po vietos ūkius.