Virtuvės įrengimas, nuo ko pradėti?

Virtuvė yra namų širdis, kurioje tikriausiai praleidžiate bent keliasdešimt minučių per dieną. Čia lavinsite maisto gaminimo įgūdžius, ruošite pietus visai šeimai ar prabangias vakarienes draugams. Todėl svarbu, kad virtuvė būtų ne tik graži ir stilinga, bet ir praktiška. Tokia, kuri leidžia įgyvendinti kulinarines fantazijas be vargo ir nuolatinių puodų bei prieskonių paieškų. Tačiau tam reikia tinkamų virtuvės baldų, kurių dėka jūsų interjeras taps funkcionalus, o jums bus malonu leisti laiką virtuvėje. Baldų ir prietaisų išdėstymas yra iššūkis net ir patyrusiam dizaineriui. Virtuvėje turėtų derėti funkcionalumas ir elegancija, ergonomiškumas ir modernus dizainas.

Prieš rinkdamiesi virtuvės baldus, pasidarykite planą

Dažna klaida, kurią daro daugelis žmonių, yra ta, kad, norėdami išsirinkti jiems tinkamus baldus, jie pirmiausia nueina į artimiausią baldų parduotuvę. Todėl jie priima neapgalvotus sprendimus pirkti modelius, kurie, nors puikiai atrodo žurnale ar svetainėje, tiesiog netinka jų virtuvei. Neretai jie mano, kad jie yra per dideli, per maži arba nepraktiški. Nuo ko reikėtų pradėti virtuvės planavimą?

Prieš einant į parduotuvę ar naršant internetinėse svetainėse išmatuokite patalpą ir pagalvokite, kokio dydžio spintelių jums reikia. Pagalvokite, ar esama virtuvė gerai atliko savo darbą, ar jums trūko stalviršių arba papildomos vietos puodams, lėkštėms ar maisto atsargoms laikyti. Gerai išmatavę ir išplanavę kambarį, galėsite sukurti funkcionalią erdvę

Kuriuos rinktis – gatavus ar gaminti pagal užsakymą?

Pagal individualų užsakymą pagaminti baldai yra idealus sprendimas tiems, kurių kambariai neperkrauti, ir tiems, kurie nori, kad jų interjerą bent iš dalies įrengtų specialistai. Tokiu atveju paprastai mokate ne tik už pačius baldus, bet ir už dizainą bei montavimą. Todėl dauguma žmonių vis dėlto renkasi gatavą virtuvės baldų komplektą. Daugiau informacijos ir modelių rasite internete, kurie ir padės jums apsispręsti, kurį variantą rinktis.

Jau pagaminti modeliai yra daug pigesni nei pagaminti pagal užsakymą, todėl galite investuoti į baldų kokybę ir dizainą, o ne į brangų projektavimą ir montavimą. Be to, gatavus baldus galima įsigyti iš karto. Tai idealus sprendimas, ypač užimtiems žmonėms, kurie nori greitai, bet apgalvotai atnaujinti virtuvę..