Projektas „Sportinių erdvių saugumas – ne privalumas, o sveikatinimosi sąlyga“, ,,Atgimimo“ mokyklai atvėrė dar daugiau galimybių sportuoti

Druskininkų ,,Atgimimo“ mokykla nuo 2019 m. vykdo Sporto rėmimo fondo finansuojamą projektą „Sportinių erdvių saugumas – ne privalumas, o sveikatinimosi sąlyga“.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, lėšomis. Bendra projekto vertė – 30 740,00 Eur, iš kurių 28 588,00 Eur Sporto rėmimo fondo lėšos ir 2152,00 Eur skyrė Druskininkų savivaldybė.

Projekto veiklų prioritetas – vaikų ir jaunimo fizinio aktyvumo skatinimas, įvairių bendruomenės žmonių grupių įtraukimas į sveikatinimosi įgūdžių formavimą per reguliarų fizinį aktyvumą ir sportines veiklas.

Renovuotame mokyklos dirbtinės dangos futbolo stadione įrengti 4 mobilūs futbolo vartai, 4 futbolo aikštės kamuolių gaudyklės, treniruoklių aikštelė papildyta 2 dvifunkciais lauko treniruokliais, pritaikytais neįgaliesiems. Atnaujinta ir kita mokyklos sportinė infrastruktūra: įsigyti ir sumontuoti du lauko stalo teniso stalai bei sportinis įrenginys su skersiniais ir švediška sienele – jais kieme naudojasi pradinių ir kitų klasių mokiniai. Įsigyta daug sportinio inventoriaus: 9 gimnastikos čiužiniai, 8 gimnastikos suolai, 2 pompos kamuoliams pūsti, 20 estafečių lazdų, 40 lankų gimnastikai, 10 vikrumo kopetėlių treniruotėms, jėgos virvė, 14 kimštinių kamuolių, 10 stalo teniso rakečių, 100 aprangos skirtukų varžyboms ir 18 šokdynių.

Projekto veiklų prioritetas – vaikų ir jaunimo fizinio aktyvumo skatinimas, įvairių bendruomenės žmonių grupių įtraukimas į sveikatinimosi įgūdžių formavimą per reguliarų fizinį aktyvumą ir sportines veiklas / „Atgimimo“ mokyklos archyvo nuotraukos

Panaudojus įsigytą įrangą ir inventorių, į sporto projekto veiklas buvo tiesiogiai įtraukta daugiau kaip 200 vaikų ir jaunimo. Organizuotas futbolo turnyras ,,Kamuolys apvalus“, ,,5×5 mažojo futbolo turnyras“, šiuose sporto renginiuose dalyvavo Druskininkų savivaldybės jaunesniųjų klasių komandos. „Atgimimo“ mokyklos 6 klasių mokiniams buvo organizuotos mažojo (salės) futbolo įgūdžių lavinimo treniruotės. Veiklas organizavo ir joms mokinius ruošė mokyklos kūno kultūros mokytojai Danguolė Makselienė, Povilas Žarnauskas, Deividas Šilanskas, Juozas Stankevičius ir Jonas Jazepčikas.

Įgyvendinus projektą, sudarytos palankesnės ir saugesnės sąlygos sportuoti ne tik mokyklos mokiniams, bet ir visai Druskininkų bendruomenei, nes „Atgimimo“ mokyklos sportinė bazė yra miesto centre, gausiai lankoma miesto gyventojų, svečių bei sportininkų. Ja naudojasi ir Druskininkų sporto centro auklėtiniai bei mieste ir savivaldybėje veikiantys sporto klubai. Pagerėjo sportinės infrastruktūros funkcionalumas – ji atitinka šiuolaikinius reikalavimus, saugumas, padidėjo galimybė organizuoti respublikines varžybas ir renginius, sportinė bazė tapo turtingesnė ir saugesnė, labiau prieinama įvairaus amžiaus sportuojantiems žmonėms ir skirtingų sričių sportininkams.

„Atgimimo“ mokyklos informacija