2022 metų Druskininkų statistika: daugėjo santuokų, įregistruotos trys poros dvynukų

Druskininkų Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus pateikta praėjusių metų statistika rodo, kad 2022-aisiais kurorte daugėjo santuokų – jaunavedžiai iš visos Lietuvos ir toliau rinkosi savo santykius įteisinti Druskininkuose. Iš 207 kurorte susituokusių porų, 101 pora atvyko iš kitų Lietuvos savivaldybių.

Praėjusių metų statistika rodo, kad 2022-aisiais kurorte daugėjo santuokų – jaunavedžiai iš visos Lietuvos ir toliau rinkosi savo santykius įteisinti Druskininkuose / Tomo Valavičiaus nuotrauka

Druskininkuose susituokė 32 mišrios poros – vienas iš jaunavedžių buvo užsienio pilietis. Santuokos sudarytos su Egipto, Vokietijos, Airijos, Ispanijos, Prancūzijos, Brazilijos, Argentinos, Olandijos, Portugalijos, Italijos, Jungtinių Amerikos valstijų, Latvijos, Ukrainos, Baltarusijos bei Lenkijos piliečiais.

122 poros santuoką registravo jų pasirinktoje vietoje, iš jų 110 jaunavedžių meilės priesaikai rinkosi išpuoselėta aplinka garsėjantį Druskininkų miesto muziejų. Pasak jaunavedžių, Druskininkus santuokos ceremonijai jie renkasi dėl išpuoselėtos aplinkos, gėlynų grožio, pasakiškų miesto vaizdų, čia jaučiama didinga, šventinė atmosfera, kelianti daugybę gerų emocijų, kuriami nepakartojami prisiminimai.

2022 metais daugiausia santuokų buvo įregistruota penktadieniais ir šeštadieniais, o daugiausia santuokų buvo įregistruota rugsėjo 10 dieną.

Praėjusiais metais mažėjo santuokų nutraukimų: 2021-aisias jų registruota 65, o 2022-aisiais – 49.

2022 metais Teisės ir civilinės metrikacijos skyriuje buvo sudaryti 162 gimimo įrašai: 81 berniukas ir 81 mergaitė. Iš jų – net trys poros dvynukų.

Praėjusiais metais populiariausi mergaičių vardai buvo Kamilė, Luka, Sofija, Amelija, Jorė. Taip pat populiarūs buvo Patricijos, Gabijos, Paulinos, Liepos, Emilijos, Iglės, Saulės, Gabrielės, Augustės ir Luknės vardai.

Kaip informavo Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Juonienė, tarp druskininkiečių pasirinkimų buvo ir įdomesnių bei retesnių vardų: Eida, Rachelė, Rebeka, Ella, Mėja, Dorija, Orėja, Odrė, Matėja, Juna, Abigailė, Naomi, Alantė, Noela.

Populiariausi berniukų vardai praėjusiais metais buvo Herkus ir Jonas. Taip pat populiarūs buvo Jorio, Mykolo, Leono, Kajaus, Nojaus, Neitano, Ąžuolo, Ado, Adomo, Dominyko, Emilio, Tomo, Marko, Lauryno ir Arono vardai. Berniukai gavo ir rečiau pasitaikančius vardus: Orijaus, Edano, Mairio, Granto ir Ryto.

Pasak D. Juonienės, ankstesnės tendencijos, kad druskininkiečiai prisimena ir savo vaikams suteikia lietuviškus vardus, išlieka – vaikams suteikti Jono, Ąžuolo, Jurgio, Motiejaus, Benedikto, Jogailos, Adelės, Eleonoros, Mildos ir Stefanijos vardai.

„Pastebime, kad ryškėja ir dar viena tendencija – tėvai užsienyje gimusiems vaikams arba vaikams, kurių vienas iš tėvų yra užsienio pilietis, nori suteikti dvigubus vardus: Teodoras Emilis, Kasparas Erikas, Tommy Rokas, Najla Ella, Mella Rose, Emilija Skye, Zara Elizabeth, Ana Elena Jone, Andrea Mari“, – sakė D. Juonienė.