Daugiabučių gyventojams pradedami dalinti kibirėliai maisto ir virtuvės atliekoms

Alytaus regione plečiama maisto atliekų surinkimo paslauga: nupirkti maisto atliekų kibirėliai daugiabučiams, dalinami konteinerių ir kibirėlių komplektai jų dar neturėjusiems individualių namų gyventojams, kuriems nuo šiol bus teikiama maisto atliekų surinkimo paslauga.

ARATC daugiabučių gyventojams pradeda dalinti kibirėlius maisto ir virtuvės atliekoms / ARATC archyvo nuotrauka

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras, įgyvendindamas Atliekų prevencijos ir tvarkymo programos priemonės „Subsidijos ir dotacijos biologinių atliekų surinkimo priemonėms įsigyti“ finansuojamą projektą, nupirko specialius kibirėlius atskiram maisto ir virtuvės atliekų surinkimui.

Šiuos 10 litrų talpos kibirėlius maisto ir virtuvės atliekoms gaus visi regiono savivaldybių daugiabučių namų, kurie naudojasi konteinerinėmis aikštelėmis su maisto atliekų konteineriais, gyventojai. Kartu su kibirėliais jiems bus įteiktos ir maisto bei virtuvės atliekų rūšiavimo atmintinės.

Gyventojams skirti kibirėliai išdalijimui perduoti už atliekų tvarkymą atsakingiems savivaldybių specialistams bei seniūnams, kurie, kartu su gyvenamųjų namų bendrijų pirmininkais, administratoriais ir seniūnaičiais pasirūpins, kad maisto ir virtuvės atliekoms skirti kibirėliai pasiektų kiekvieną maisto atliekas rūšiuojantį gyventoją.

Leipalingio individualių namų gyventojai gaus ne tik kibirėlius, bet ir individualius konteinerius maisto atliekoms.

Dėl šių komplektų – konteinerio ir kibirėlio – individualių namų gyventojams patiems niekur kreiptis nereikia – jie kiekvienam bus pristatyti į gyvenamąją valdą.

Žmonės, pradėję rūšiuoti maisto atliekas, įsitikina, kad tą daryti yra labai nesudėtinga, o mišrių atliekų beveik nebelieka ir daug mažiau atliekų patenka į sąvartyną.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija