Paslaugų ūkio direktorė B. Jonušauskienė: „Visais metų laikais atliekame Druskininkams reikalingus darbus“

Svarbiausiems kurorto tvarkdariams – Druskininkų savivaldybės paslaugų ūkio darbuotojams – pats darbų įkarštis, jiems dabar tenka labai atsakinga užduotis – papuošti Druskininkus artėjančioms svarbiausioms metų šventėms – Kalėdoms ir Naujiesiems metams. Pramogų aikštėje, prie puošiamos pagrindinės miesto eglės sutikta įstaigos direktorė Birutė Jonušauskienė pripažįsta, jog eglės puošyba yra vienas iš svarbiausių įvykių visiems įmonės darbuotojams.

Druskininkų savivaldybės paslaugų ūkio darbuotojams – pats darbų įkarštis, jie puošia miesto erdves artėjančioms svarbiausioms metų šventėms – Kalėdoms ir Naujiesiems metams / Roberto Kisieliaus nuotrauka

„Ne tik eglės puošyba, bet ir visų medžių šventiniai apipavidalinimai, įvairios stebuklingos figūros – tai tikrai svarbūs darbai, nes tai teikia džiaugsmą bei sukuria šventinę nuotaiką ir mažiems, ir dideliems“, – kalbėjo B. Jonušauskienė.

Pasidomėjus, ar kasmet tenka susidurti su naujais iššūkiais, šventėms puošiant miestą, direktorė sakė, kad didelių iššūkių nėra, nes eglės puošybai yra samdoma firma, kurioje dirba aukštalipiai, jie atsiveža visą reikiamą įrangą, bokštelius, kraną.

„Medžius patys dekoruojame, samdome bokštelį ir dirbame. Jau daug padarėme, liko prie įvažiavimo į miestą pastatyti briedžius ir įrengti prakartėlę prie bažnyčios. Manome, kad tuos darbus atliksime kitą savaitę, nes, viską pastatę, norime iškart ir įžiebti. Kasmet atsiranda vis naujų puošybos elementų. Keičiame girliandas, švieslaidį, šiais metais fontaną perpynėme, pagaminome naują skaičių 3, nes keičiasi metai“, – pasakojo įmonės vadovė.

Paklausta, kuo skiriasi Druskininkų savivaldybės paslaugų ūkio darbai vasarą ir žiemą, B. Jonušauskienė sakė, kad vasarą daug jėgų tenka skirti pievų šienavimui, tenka perdažyti visus prie Vijūnėlės tvenkinio ir Druskonio ežero esančius suolus, taip pat tinkamai parengti miestą Kurorto šventei.

B. Jonušauskienė. „Visais metų laikais darome naudingus ir Druskininkams reikalingus darbus.“ / Roberto Kisieliaus nuotrauka

„Rudenį renkame lapus, žiemą mūsų laukia miškas, baigsime puošti Kalėdų eglę, eisime į mišką valyti šabakštynų, nes vasara buvo sunki, lietų keitė šiluma, tai buvo palanku žolei augti, taigi trūko laiko valyti miškus“, – kalbėjo direktorė.

B. Jonušauskienė sakė, kad kasmet didėja atliekamų darbų spektras – šiemet prisidėjo K. Dineikos parkas, atsiranda vis naujos erdvės, daugėja pėsčiųjų ir dviračių takų, kuriuos reikia prižiūrėti. Dažniausiai reikia keisti šiukšlių dėžes, nes vis jaunimas jas sulaužo, tenka kasmet tvarkyti ir pavėsines.

„Dar yra vaikų ir sporto aikštelės, kurias reikia prižiūrėti. Kadangi sporto aikštelėse yra mediniai, neilgaamžiai gaminiai, juos tenka pakeisti, nes supūva. Darbų daugėja, nes miestas turi būti švarus“, – kalbėjo tvarkdarių vadovė.

Pasidomėjus, kiek žmonių tvarko Druskininkus, B. Jonušauskienė sakė, jog personalo skaičius nėra didelis, šiemet jis padidėjo penkiais darbuotojais.

„Pas mus taip pat dirba iš Užimtumo tarnybos atėję žmonės, jau daug metų iš ten sulaukiame stabilaus pagalbininkų skaičiaus –15-os žmonių. Atsirenkame darbščius žmones, gerai, kad juos galime pasilikti šešiems mėnesiams. Taip pat turime 15 etatinių mūsų darbuotojų“, – pasakojo B. Jonušauskienė.

Direktorė džiaugėsi, kad pavyko atnaujinti įmonės turimą technikos parką – neseniai buvo nupirktas nedidelis bobcat tipo traktoriukas, taip pat laukiama naujo traktoriaus, turinčio vakuminę priekabą.

„Tas bobcatas – nepamainomas pagalbininkas, kai reikia pakrauti ir iškrauti tiltelius. Prie jo dar yra šakų smulkintuvas, tai galėsime vietoje smulkinti šakas ir jų nereiks vežioti. Laukiame traktoriaus su vakumine priekaba, tada lapus bus galima lengviau surinkti. Pūtikliais supūsime lapus į krūvas, o naujuoju įrenginiu juos sutrauksime į priekabą. Kasmet atliekame ir socialinę misiją – sunkiam gyvenančioms šeimoms padovanojame 400 kub. metrų malkų, kurias patys paruošiame“, – pasakojo direktorė.

„Birute, kada sunkiau dirbti – vasarą ar žiemą?“, – paklausėme B. Jonušauskienės. „Jokio skirtumo, nes kiekvienais metų laikais darome naudingus ir Druskininkams reikalingus darbus“, – šypsojosi Druskininkų savivaldybės paslaugų ūkio direktorė.