Įspūdingoje Druskininkų PSPC jubiliejaus šventėje – kolegų pagerbimas, geros nuotaikos užtaisas

Praėjusį penktadienį Druskininkų pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC) ,,Snow Arenos“ erdvėse paminėjo 25 metų veiklos jubiliejų. Į reginį susirinko beveik pusantro šimto PSPC darbuotojų ir gausybė svečių.

Į reginį susirinko beveik pusantro šimto PSPC darbuotojų ir gausybė svečių / Alvydo Lukoševičiaus nuotrauka

„1997 spalio 1 d. savo savarankišką veiklą, kaip atskiras juridinis vienetas, pradėjo VšĮ Druskininkų pirminės sveikatos priežiūros centras. Ir štai jau praėjo 25 metai. Šiandien Druskininkų PSPC – akredituota šeimos medicinos įstaiga, kurioje dirba daug puikių žmonių, gerų specialistų, atsidavusių savo profesijai ir lojalių darbovietei, kurie savo pavyzdžiu pandemijos metu įrodė, kad, dirbant komandoje, galima labai daug ištverti ir padaryti.

Šventė, mielieji, išties yra Jūsų! Jūs visi esate šerdis, esate tas turtas, be kurio jokioje organizacijoje neįmanomos nei misijos nei vizijos. Didžiuojuosi Jumis, ačiū už jūsų darbą, kolegos!

Taigi, kokia yra Druskininkų PSPC veiklos esmė? Pasakysiu trumpai – mūsų pagrindinis ir didžiausias tikslas – žmonių sveikata. Mūsų pašaukimas – padėti. Renkantis šią profesiją, kiekvieno iš mūsų motyvacija buvo skirtinga, bet vertybiškai galiausiai ta pati – jausmas, kad gali padaryti taip, kad žmogus kuo mažiau kentėtų…

Nuoširdžiai noriu palinkėti kiekvienam iš Jūsų, kad būtumėt sveiki, laimingi, mylimi ir kad darbas mūsų įstaigoje atlieptų lūkesčius, kad jame jaustumėtės gerai ir tobulėtumėt padėdami mūsų pacientams. Kad būtume kartu sveikatos labui!“ – renginio dalyvius pasveikino įstaigos direktorė Eglė Matienė.

Nominacijos „Tikrasis pašaukimas“ nugalėtoją, gydytoją G. Urbonienę (viduryje) pasveikino savivaldybės mero pavaduotojas L. Urmanavičius ir PSPC direktorė E. Matienė / Alvydo Lukoševičiaus nuotrauka

Susirinkusiesiems buvo parodytas siužetas apie Druskininkų PSPC veiklą, darbuotojus, inovacijas, apdovanoti buvę Druskininkų PSPC vadovai.

Šventės kulminacija tapo nominacijų paskelbimo ceremonija. Buvo įsteigtos 8 garbingos nominacijos. Nominantai buvo atrinkti, balsavus visiems įstaigos darbuotojams. Nominacijas iškilmingai pristatė šventės vedėjas Donatas Lazauskas.

PSPC 25-mečio proga buvo įsteigtos 8 garbingos nominacijos / Alvydo Lukoševičiaus nuotrauka

Nominacija „Tikrasis pašaukimas“: atsidavimas savo pacientams, profesionalumas ir empatija, meilė žmonėms. Tai žmogus, kuris šiame darbe atsiskleidžia 100 procentų ir kurio neįsivaizduotume kitoje profesijoje. Ji paskirta šeimos gydytojai
Gretai Urbonienei.

Nominacija „Gerumo angelas“. Šiai nominacijai buvo siūlomi žmonės, kurie ne tik spinduliuoja gerumą ir empatiją savo pacientams, bet yra labai veiklūs ir nepamainomi, gerus žodžius verčiant gerais darbais. Nominacijos nugalėtoja – Medicininės slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus socialinė darbuotoja Kristina Kašinskienė.

Nominacija „Inovatyviausias darbuotojas“: už greitai ir noriai priimamas naujoves, jų sėkmingą taikymą darbo praktikoje, iniciatyvumą, didelį norą naudotis naujomis vis pažangesnėmis  technologijomis ir besąlyginį tobulėjimą. Ji įteikta bendrosios praktikos slaugytojai Rasai Pileckienei.

Nominacija „Kolektyvo atradimas“: gydytojas, nustebinęs netikėta idėja, puikiai atsiskleidęs savo profesinėje veikloje: įdiegęs ir išplėtojęs naują paslaugą – antrinio lygio psichoterapiją bei pradėjęs taikyti naują gydymo metodą – multisensorinę terapiją psichikos sveikatos pacientams. Nominaciją pelnė gydytojas psichiatras Andrius Dudutis.

Nominacija „Šaltas protas“: žmogus, kuris geba racionaliai ir dalykiškai spręsti įvairias situacijas. Nepasimeta ir nepasiduoda emocijoms streso fone. Geba išlikti ramus, moka greitai nuimti įtampas, stabilizuoti padėtį ir visus nuraminti. Nominacija įteikta GMP slaugytojai Inai Šleinotienei.

Nominacija „Visada ir visur padės“ skirta darbuotojui, kurio buvimas įstaigoje leidžia vadovui miegoti ramiai. O jei rimčiau, tai toks žmogus, kuris, ištikus probleminei situacijai, bet kuriuo metu atbėgs į pagalbą, padės, nebijodamas asmeninių iššūkių ir be jokių išskaičiavimų. Jis puikiai prisitaiko prie besikeičiančio darbo pobūdžio, besikeičiančios darbo vietos, yra universalus, lankstus ir paslaugus. Nominacijos nugalėtoja paskelbta bendrosios praktikos slaugytoja Virginija Visockienė.

Nominacija „Stiliaus ikona“: visada stilinga, madingai atrodanti, patraukianti dėmesį ir nuolat besišypsanti. Nugalėtoja, didele balsų dauguma, išrinkta sekretorė Rasa Geležauskienė.

Nominacija „Komandos siela“ skirta žmogui, kuris sutelkia ir įkvepia visus bendram tikslui, visada palaiko, išklauso, kai reikia paguodžia. Be šio žmogaus darbo dienoje trūktų ugnelės. Ši nominacija įteikta visų organizuojamų renginių, išvykų sielai, įstaigos direktorei Eglei Matienei.

Vakaro metu renginio dalyvius nudžiugino daug skirtingų stilių atlikėjų: muzikinis ansamblis „Mikutis“, Tomas Čiukauskas su Idraya bei populiarusis Egidijus Sipavičius. Šio vakaro įspūdingą koncertinę programą padovanojo Druskininkų savivaldybė.